Microsoft Intune Suite is nu algemeen beschikbaar

microsoft 365

Microsoft Intune Suite, een consolidatie van endpoint management en security-oplossingen, is na een testperiode nu voor iedereen beschikbaar.

Met Microsoft Intune Suite wil de softwaregigant één totaaloplossing aanbieden voor alle endpoint security met compleet analytics-paneel in plaats van verschillende datasets over diverse dashboards. Hiermee biedt Microsoft de tools aan IT-teams om sneller potentiële kwetsbaarheden en anomalieën te herkennen. Intune Suite werd voor het eerst aangekondigd op Microsoft Ignite vorig jaar.

De kern van Intune blijft sowieso het beheer van toestellen over diverse besturingssystemen zoals Windows, macOS, Android, Linux en iOS. De Intune Suite bevat daarnaast ook een configuratiemanager om on-premises endpoints te beheren zoals Windows-pc’s en servers.

Naast extra endpoint analytics biedt het totaalpakket ook een nieuwe functie onder de noemer ‘Remote Help’. Hiermee kunnen IT helpdeskteams vanop afstand problemen herkennen en remediëren alsof ze de gebruiker zelf zijn. Voorlopig is deze functie enkel beschikbaar op Windows, maar binnenkort kunnen ook Android- en macOS-gebruikers van de functie gebruiken maken.

Toekomstige functies

Binnenkort mogen gebruikers van Microsoft Intune Suite ook ‘Endpoint Privilege Management’ verwelkomen. Vanaf april kunnen organisaties het verhogen en verlagen van privileges automatiseren zonder dat de veiligheid in het gedrang komt.

In de toekomst kan je ook gebruik maken van Microsoft Tunnel om beter mobiele applicaties te beheren in Intune. De toepassing maakt gebruik van een zogenaamde micro-VPN om veilige toegang te verlenen.

Tot slot voegt Microsoft later dit jaar nog ‘Advanced App Management’ toe aan Intune Suite om een complete applicatiecatalogus te bouwen om de uitrol en het automatisch updaten te vereenvoudigen. Eind dit jaar voegt Microsoft daar ‘Cloud Certificate Management’ aan toe om VPN- en wificertificaten te beheren naar toestellen zonder on-premises infrastructuur.

Drie prijsklassen

Allerlei functies van Intune Suite zijn beschikbaar in verschillende plannen, afhankelijk van welk abonnement je hebt als organisatie. Plan 1 omvat de basisfunctionaliteit en is beschikbaar voor iedereen met een Microsoft 365 E3, E5, F1, en F3-abonnement; Enterprise Mobility + Security E3 en E5; en alle Business Premium-abonnementen. Prijzen starten vanaf 6,7 euro per maand per gebruiker.

Wie Plan 2 wil, moet minimum een abonnement hebben dat Plan 1-compatibel is. Je krijgt als extra het beheer van speciale toestellen en Microsoft Tunnel. De abonnementskost verhoogt met 3,4 euro per maand, bovenop Plan 1.

Microsoft Intune Suite, het complete pakket met alles erin, kost 8,40 euro per maand bovenop het abonnement van Plan 1.

De nieuwe pakketten zijn vanaf nu beschikbaar via het Microsoft 365 adminportaal. Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home