Wat is Meta van plan met 350.000 Nvidia H100-GPU’s?

nvidia gpu

Meta wil 350.000 Nvidia H100-GPU’s kopen om aan de rekenkracht te komen die het nodig heeft om zijn nieuwe doelstellingen op gebied van kunstmatige algemene intelligentie te behalen. 

Mark Zuckerberg, CEO van Meta Platforms Inc., kondigde aan dat zijn bedrijf 350.000 high-end H100 GPU’s van Nvidia Corp. wil overnemen. Het bedrijf heeft grootste plannen met kunstmatige algemene intelligentie, een nieuwe vorm van AI die enorm veel rekenkracht vereist. Meta is niet het enige bedrijf dat aanzienlijke bedragen neerlegt om voorop te blijven lopen in de ontwikkelingen van AI. 

Kunstmatige algemene intelligentie

Kunstmatige algemene intelligentie is een nieuwe vorm van AI dat als doel heeft de intelligentie van mensen te evenaren. Het zou bovendien in staat zijn om een breed scala aan taken uit te voeren, zoals het bieden van meer geavanceerde digitale assistenten of augmented reality-brillen.  

lees ook

Chat met RTX: geef een AI-model kennis over je bedrijfsdata vanop je eigen computer

Meta heeft grootste plannen met deze nieuwe vorm van AI en wil hiervoor Nvidia high-end H100 GPU’s inzetten. De H100 is de meest geavanceerde chip van Nvidia ooit en zou koploper zijn in het trainen van generatieve AI-modellen zoals ChatGPT. “Tegen het einde van het jaar zullen we ongeveer 350.000 Nvidia H100-chips hebben, of ongeveer 600.000 H100-equivalienten aan rekenkracht als je andere GPU’s meetelt”, stelt Zuckerberg.  

Voor blijven op AI-ontwikkelingen

Meta heeft als doel “de beste AI-assistenten, AI’s voor makers, AI’s voor bedrijven en meer” te bouwen, aldus Zuckerberg. Deze aanzienlijke investeringen in GPU’s zijn een eerste stap naar sterkere AI-computerinfrastructuur.  

Als je weet dat de H100 van Nvidia pas eind 2022 op de markt kwam en slechts in beperkte oplage verkrijgbaar is, is het opmerkelijk te lezen dat Meta er zoveel bij elkaar wil krijgen. Het bedrag dat het bedrijf hiervoor zal neerleggen, is aanzienlijk en wordt geschat op negen miljard dollar. Meta is niet het enige bedrijf dat ongeziene bedragen neerlegt om voorop te blijven lopen in de ontwikkelingen van AI. Ook Microsoft Corp., Google LLC en Amazon.com Inc hebben vorig jaar naar verwachting tussen de 50.000 en 150.000 H100 GPU’s gekocht met soortgelijke doelstellingen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home