Lenovo lanceert abonnementsdienst voor on-premises VDI met Nutanix

Lenovo

Lenovo introduceert Hosted Desktops met Nutanix: een as-a-service-oplossing onder TruScale waarbij organisaties een totale en beheerde VDI-oplossing afnemen met het gemak van de cloud, maar de prestaties van een on-premises-omgeving.

Lenovo pakt uit met TruScale voor Hosted Desktops met Nutanix. Dat is een abonnementsdienst binnen het Lenovo TruScale-portfolio. TruScale is Lenovo’s versie van HPE GreenLake en Dell Apex, waarbij de technologiespecialist on-premises-infrastructuur aanbied binnen een as-a-service-model vergelijkbaar met de cloud.

Hosted Desktops met Nutanix is een totaaloplossing die bestaat uit hardware en software. De VDI-omgeving wordt aangedreven door ThinkAgile HX-servers van Lenovo met daarop de hyperconverged infrastructuur-softwarelaag van Nutanix. Daarbovenop kunnen organisaties kiezen tussen hypervisors van Nutanix of Citrix om de virtuele desktops te draaien. Gebruikers krijgen toegang tot de VDI-omgeving via thin clients van Lenovo zelf.

Totaalbeheer

Lenovo is het enkele aanspreekpunt voor de oplossing en neemt het volledige beheer voor zich. De hardware wordt on-premises geïnstalleerd wat voor de best mogelijke prestaties zorgt, maar de betaling gebeurt volgens een abonnementsformule met maandelijkse betaling. Per klant voorziet Lenovo een oplossing op maat. De prijs is afhankelijk van de hardware en het aantal gebruikers. Lenovo zorgt ervoor dat alles netjes en veilig blijft draaien, en levert alle bijkomende ondersteuning.

De gebruikservaring sluit zo erg dicht aan bij een VDI-omgeving in de cloud. Omdat de hardware wel lokaal staat, zijn de prestaties echter beter. Ook inzake beveiliging en compliance is lokale infrastructuur voor sommige organisaties een voordeel.

Duidelijke trend

Truscale voor Hosted Desktops met Nutanix speelt in op de alsmaar grotere populariteit van as-a-service-oplossingen. Organisaties willen zeker sinds het uitbreken van de pandemie snel digitaliseren, en verkiezen daarvoor een lage en voorspelbare maandelijkse kost in de plaats van een grote éénmalige investering. De bijkomende ontzorging maakt schaars IT-personeel vrij om zich in te zetten in domeinen waar ze meerwaarde kunnen bieden in de plaats van louter administratief werk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home