Juniper Networks lanceert Ops4AI Lab en gevalideerde ontwerpen voor AI

Juniper Networks introduceert een multivendor lab voor AI-datacenteroplossingen en geautomatiseerde operaties. De nieuwe Juniper Validated Designs (JVD’s) moeten de implementatie van AI-clusters versnellen en optimaliseren.

Juniper Networks heeft het Ops4AI-lab gelanceerd. Dat lab zal end-to-end geautomatiseerde AI-datacenteroplossingen valideren. Het werkt met producten van meerdere leveranciers, waaronder Juniper, AMD, Broadcom, Intel en NVIDIA. Het doel is om prestaties van AI-workloads te maximaliseren via een open en flexibele infrastructuur te bieden die eenvoudig te beheren is.

Het lab is toegankelijk voor klanten en partners die hun AI-workloads willen testen met GPU-compute en ethernet-gebaseerde netwerken. Het doel van Juniper is om AI-datacenters naar de massamarkt te brengen door vendor lock-in en lange doorlooptijden te voorkomen.

lees ook

Juniper Networks lanceert nieuwe firewalls en software

Juniper biedt verder gevalideerde ontwerpen aan. Dat zijn gedetailleerde implementatiedocumenten die zorgen voor een snellere inzet van AI-datacenters. Deze Juniper Validated Designs (JVD’s) zijn grondig getest en gebaseerd op platforms zoals NVIDIA A100 en H100 compute.

Verbeteringen in de netwerksoftware

Juniper maakt nog van de gelegenheid gebruik om zijn AI-native netwerkplatform uit te breiden met zogenaamde Ops4AI-softwareverbeteringen. Drie verbeteringen springen in het oog:

  • Fabric autotuning voor AI: Automatische parameterinstellingen voor congestiebeheer.
  • Globale load-balancing: Real-time congestiebeheer voor betere netwerkbenutting.
  • End-to-end zichtbaarheid: Een holistisch netwerkbeeld, inclusief SmartNICs van Nvidia.

Met de AI-hype op kruissnelheid, wil Juniper een belangrijke en verbindende rol spelen vanuit de netwerkkant. AI-clusters gebaseerd op ethernet vereisen specifieke configuraties om optimaal te werken. Een lab waarbij klanten hardware van meerdere fabrikanten kunnen testen, moet verrassingen helpen voorkomen. Gevalideerde ontwerpen zorgen dan weer voor een blauwdruk die gegarandeerd werkt. De software-verbeteringen positioneren Juniper tot slot als netwerkspecialist met focus op AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home