Intel demonstreert opensource GPU-management-tool

Intel onthult het softwareplatform Intel XPU Manger om GPU-management te vereenvoudigen. Met de tool kan de chipmaker de concurrentie aangaan met Nvidia.

Om door te kunnen breken op de GPU-markt voor datacenters pakt Intel uit met een GPU-management-platform. De chipmaker demonstreerde het softwareplatform op de International Supercomputing Conference in Hamburg.

Met de software is het mogelijk firmware te upgraden, systeemgebruik op te volgen en GPU’s individueel te beheren. Hiervoor verzamelt het platform onder meer informatie over GPU-gebruik, prestatie en geheugenbandbreedte.

Concurreren met Nvidia

XPU Manager is een belangrijke stap voor de chipmaker om de concurrentie met Nvidia te kunnen aangaan. Bij de concurrent is namelijk al de nodige software voor GPU’s aanwezig. AMD zit nog in het proces om software geschikt te krijgen voor GPU en CPU.

Al zou het softwareplatform in de toekomst wel kunnen samenwerken met onderdelen van de concurrent. Dat weet The Register die op de conferentie in gesprek gingen met Jeff McVeigh, VP en GM bij Super Compute Group Intel.

Bij de lancering zal het platform enkel Intel-systemen kunnen bedienen. Het zou dus mogelijk worden de datacenter-GPU Ponte Vecchio via het platform te beheren eens deze wordt uitgebracht. De uitbreiding kan er komen doordat het platform opensource is. Het is verder onduidelijk of de chipmaker het platform zal commercialiseren in de toekomst.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home