IBM voegt opslagproducten samen onder FlashSystem

IBM's Global Center for Watson IoT in Munich, Germany

IBM gaat zijn Storwize- en Flash Systems-lijnen van opslagproducten samenvoegen onder een enkele familie: FlashSystem. Dit nieuwe productmerk omvat zowel producten van instapniveau als meer geavanceerde producten. Daarnaast kondigt IBM ook drie all-flash-opslagproducten aan voor een breed scala aan gebruikssituaties. 

Het nieuwe overkoepelende merk van IBM werd aangekondigd in een blogpost door Eric Herzog, Vice President, Product Marketing and Management, IBM Storage Systems.

Met de nieuwe FlashSystem-familie belooft IBM 99,9999% beschikbaarheid, volledige onafhankelijkheid van hardware en 2-site of 3-site replicatie. Daarnaast vertelt IBM dat de FlashSystem-familie hybride en multi-cloudondersteuning zal geven en geïntegreerd wordt met maximale beveiliging. 

Complexe situaties door verschillende opslagsystemen

Naast de aankondiging, schrijft Herzog in zijn blog dat verschillende bedrijven ook verschillende vereisten hebben voor opslag. Oorspronkelijk beantwoordden verkopers van opslag deze eis met unieke storageplatformen die erop aansloten. Dat leverde echter complexe situaties op. Apart management, andere API’s en automatisering, verschillende wegen naar de cloud, om maar een aantal problemen te benoemen. 

Door deze problemen zijn de bijbehorende opslagkosten een van de grootste zorgen voor gebruikers. “Deze zorgen kunnen de inzet van nieuwe opslagtechnologieën vertragen, flexibiliteit beperken, invloed hebben op applicaties, en workloads en kosten verhogen”, schrijft Herzog.

Met FlashSystem wil IBM deze zorgen en bijbehorende problemen wegnemen. De verschillende opslagproducten werken naadloos samen. De nieuwe familie van IBM heeft geen effect op IBM’s lijn van mainframe-opslagproducten, deze blijft ongewijzigd.

Sterke beweringen

IBM maakt een aantal sterke beweringen over zijn nieuwe producten. Het bedrijf pronkt ermee dat het nieuwe FlashSystem 9200 drie tot vier keer de prestaties en zeventien keer de rack density heeft van het huidige FlashSystem A9000.

Tegelijkertijd zal FlashSystem afhankelijk van de configuratie een prijskaartje krijgen dat 40 tot 60 procent lager ligt dan het huidige product. Naar plannen van IBM zullen de nieuwe FlashSystem-producten vanaf maart beschikbaar zijn. IBM zal de oudere Storwize- en FlashSystem-producten blijven verkopen tot het einde van dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home