Huawei realiseert ‘one datacenter, one storage’ met FusionStorage 8.0

Huawei FusionStorage 8.0

Huawei lanceert de achtste generatie van zijn gedistribueerd opslagsysteem FusionStorage. Dankzij doorgedreven convergentie op alle vlakken realiseert FusionStorage 8.0 Huawei’s visie van “one datacenter, one storage”.

“Nieuwe technologische evoluties zoals IoT en AI zorgen voor een data-explosie die drie belangrijke uitdagingen met zich meebrengt voor opslag”, vertelt Meng Guanbing, President of Intelligent Storage & Data Management Domain bij Huawei, tijdens een briefing op het Mobile World Congress in Barcelona. “De data loopt risico geïsoleerd te raken in opslagsilo’s, regelmatige datamigratie wordt tijdrovender en databeheer complexer.”

In een traditionele IT-architectuur wordt voor elk type applicatie een apart opslagsysteem gebruikt. FusionStorage 8.0 ondersteunt zowel blok-, bestands-, object-, HDFS- en databaseprotocollen in één opslagsysteem. De data hoeft minder te worden verplaatst en kan door alle applicaties worden aangesproken, ongeacht het protocol, waardoor silovorming wordt bestreden en datamigratie overbodig gemaakt. Dat reduceert de total cost of ownership volgens Huawei met zo’n 30 procent en zorgt dat resources optimaal worden gebruikt.

Bedrijfskritieke applicaties

FusionStorage 8.0 ondersteunt zowel nieuwe als bedrijfskritieke applicaties en biedt de hoge garanties van betrouwbaarheid en prestaties die daarvoor nodig zijn. De sleutelwoorden hier zijn FlashLink en HyperMetro, die respectievelijk een latency van “minder dan 0,5 milliseconden” en een betrouwbaarheidsniveau van “99,9999 procent” bieden. Aanvullend biedt Huawei met zijn gepatenteerde deduplicatietechnologie een datareductieratio van 5 tegen 1, wat opslagruimte verder helpt besparen.

Het platform ondersteunt het volledige datalevenscyclusbeheer. Van het moment waarop data wordt gegenereerd, over gebruik en beheer, tot archivering en back-up. De data kan bovendien vrij bewegen tussen het eigen datacenter, de publieke cloud en de edge.

“De nieuwe generatie FusionStorage  8.0 maakt gebruik van convergentie over vijf dimensies om de barriéres tussen bedrijfsgegevens te verwijderen”, zegt Guanbing. “Het is de eerste gedistribueerde opslag die kritieke workloads ondersteunt en het doel ‘one datacenter, one storage’ realiseert, wat betekent dat de sprong naar digitaal nog nooit zo gemakkelijk is geweest.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home