HPE voegt Azure Stack HCI aan Greenlake toe

HPE GreenLake

HPE gaat zijn GreenLake-portfolio dieper integreren met Microsoft Azure Stack. De bredere samenwerking richt zich op HCI en SQL Server.

HPE breidt de functionaliteit van zijn GreenLake-portfolio verder uit. De focus ligt op hybride architectuur en samenwerking met Microsoft Azure. Concreet kondigt HPE ondersteuning voor Azure Stack HCI en SQL Server aan. De samenwerking moet GreenLake-klanten meer keuze geven in het opzetten van een hybride HCI-omgeving.

GreenLake en HCI

HPE biedt al heel wat HCI-mogelijkheden aan. Zelf heeft de serverspecialist Simplivity als oplossing maar voor geavanceerdere implementaties met GreenLake ging het bedrijf eerder al in zee met Nutanix. Dat biedt een HCI-platform dat onafhankelijk is van hyperscalers. Met de Azure Stack HCI-integratie richt HPE zich net wel op organisaties die graag nauw verweven blijven met het ecosysteem van Microsoft.

lees ook

IT-as-a-Service: HPE GreenLake, Dell Apex of Fujitsu uScale?

HPE ondersteunt Azure Stack al sinds 2018 maar deze nieuwe aankondiging richt zich specifiek op HCI-functionaliteit. De hybride aanpak is belangrijk voor HPE, dat zich net als andere hardwarespecialisten realiseert dat de meerderheid van de kritieke workloads nog steeds lokaal draait. Een mooie brug tussen on premises en de cloud met een focus op een moderne HCI-aanpak is zo een interessante toevoeging aan het GreenLake-portfolio.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home