HPE rondt overname van SD-WAN leider Silver Peak af

-

Hewlett Packard Enterprise heeft de overname van Silver Peak afgerond. Silver Peak wordt onderdeel van Aruba. De overname versterkt Aruba ESP (Edge Services Platform) en creëert een uitgebreid netwerkportfolio om edge-to-cloud-transformatie van klanten te versnellen. 

Keerti Melkote, president of Intelligent Edge voor HPE en oprichter van Aruba Networks zegt het volgende over de overname: “Ik ben zeer trots om het Silver Peak-team te verwelkomen in de Aruba-familie. Doordat de hybride werkplek continu verandert, zijn bedrijven op zoek naar manieren om connectiviteit uit te breiden naar andere locaties en om veilig thuiswerken mogelijk te maken.”

“Door de geavanceerde SD-WAN-technologie van Silver Peak te combineren met Aruba’s oplossingen op het gebied van SD-Branch en thuiswerken, kunnen klanten hun WAN-implementaties en implementaties op vestigingen vereenvoudigen. Op die manier ondersteunen ze thuiswerkers, worden ze een cloud-connected gedistribueerd bedrijf en veranderen ze de bedrijfsvoering zonder negatieve impact”, aldus Melkote. 

“WAN transformatie is een belangrijk onderdeel van HPE’s Intelligent Edge en edge-to-cloud visie en groeistrategie”, zegt HPE CEO Antonio Neri. Als onderdeel van de overname voegt Silver Peak oprichter en CEO David Hughes zich als senior vice president bij het WAN-onderdeel binnen Aruba. 

Snellere edge-to-cloud transformaties voor klanten

Enterprises investeren steeds meer in SD-WAN technologieën. Dat komt onder meer doordat legacy WAN-architecturen relatief hoge kosten met zich meebrengen en omslachtig zijn om mee te werken. Aruba en Silver Peak delen de visie en het doel om eenvoud en schaalbaarheid te leveren. Dankzij het alles in één SD-Branch portfolio en de remote oplossingen van Aruba, gecombineerd met de zelfgestuurde SD-WAN en WAN optimalisatie oplossingen van Silver Peak, is het voor Aruba mogelijk om te voldoen aan uiteenlopende klanteisen. 

David Hughes, oprichter van Silver Peak en senior vice president van het WAN-onderdeel binnen Aruba vertelt blij te zijn met de overname: “Ik kijk ernaar uit om het nieuwe WAN-bedrijfsonderdeel binnen Aruba te leiden en de edge-to-cloud-transformaties van onze klanten te versnellen.”

“Digitale transformatie, cloud-first IT-architecturen en de behoefte om een mobiel personeelsbestand te ondersteunen zorgen ervoor dat bedrijven hun netwerk edge herzien. De combinatie tussen Silver Peak en Aruba geeft klanten de unieke mogelijkheid om een volledige transformatie te realiseren omtrent deze drie IT-megatrends”, legt Hughes uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home