HPE plaatst software van Cumulus Networks op opslagswitches

HPE logo

HPE gaat software van Cumulus Networks beschikbaar stellen op zijn M-reeks van switches.

HPE’s M-switches krijgen voortaan toegang tot software van Cumulus Networks. Zowel Cumulus Linux als NetQ komen naar de netwerkhardware. De software moet gebruikers meer keuze geven in de opbouw van een schaalbaar een flexibel netwerk voor opslag.

Cumulus Linux is een besturingssysteem voor open netwerken dat inzet op automatisering, aanpasbaar en schaalbaarheid van het datacenternetwerk. NetQ biedt dan weer inzicht in wat er gebeurt in het netwerk in realtime. De software omhelst alle aspecten van het datacenter, van container en VM tot switch en poort, en kan IT-professionals zo helpen om hun datacenter overeind te houden. De samenwerking met HPE betekent dat de software van Cumulus in meer scenario’s beschikbaar komt.

Hoge prestaties, lage latency

Voor de samenwerking zetten de twee partijen in eerste instantie volop in op opslagnetwerken. De M-switches zijn immers ontwikkeld voor hoge doorvoersnelheden en een lage latency binnen een opslaggefocuste omgeving. Die hoge prestaties zijn altijd van belang, maar vandaag meer dan ooit in scenario’s waar flash alomtegenwoordig is. De hogere prestaties van de achterliggende opslag vereisen immers een netwerk dat zowel op het vlak van software als hardware om kan met de hogere snelheden die flash biedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home