HPE ondersteunt thuiswerk met nieuwe VDI-oplossing en flexibele financiering

HPE

HPE springt op de nieuwe noden gecreëerd door de coronacrisis en brengt hardware uit die werk vanop afstand faciliteert. Een aangepast financieel model laat klanten bovendien toe om de toestellen te huren voor de korte termijn.

Organisaties waar thuiswerk een zeldzaamheid was, worden door de coronacrisis in snelheid gepakt. Langs de ene kant missen ze vaak infrastructuur om veilig thuiswerk mogelijk te maken, langs de andere kant is telewerk voor hen misschien een noodoplossing waar ze na de lockdown weinig aan hebben.

HPE richt zich op die specifieke niche van bedrijven met twee aankondigingen. Langs de hardwarekant breidt de computerspecialist zijn aanbod uit met een nieuwe Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI)-oplossing. De toestellen dekken al een brede lading aan gebruikers maar het nieuwe aanbod ondersteunt nu ook powerusers op een betere manier. HPE Moonshot is voortaan beschikbaar met een nieuwe PoLiant m750 blade server die 70 procent meer prestaties moet bieden vergeleken met de vorige generatie, en dat aan een stroomverbruik dat 25 procent lager ligt. Het toestel kan bovendien 33 procent meer telewerkers ondersteunen, wat interessant is nu iedereen tegelijkertijd thuis zit.

As-a-service

De vraag voor veel bedrijven groot en klein is of de uitbreiding van de VDI-infrastructuur een grote capex-investering waard is. Hoewel de meeste mensen er stilaan van overtuigd raken dat thuiswerk ook na de crisis een grotere rol zal spelen, is de consensus vrijwel unaniem dat het dan over enkele dagen zal gaan. Investeringen in zware infrastructuur kunnen met andere woorden overkill zijn wanneer de pandemie overwonnen is

HPE wil aan dat feit cateren met een nieuw financieel model. Specifiek voor VDI-oplossingen voor voorziet het bedrijf huur-opties op de korte termijn, net als 90 dagen uitstel van betaling. Alle VDI-oplossingen zijn bovendien as-a-service beschikbaar via HPE Greenlake.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home