HPE maakt Windows Server-licenties goedkoper voor AMD-hardware

HPE AMD Proliant

HPE, AMD en Microsoft lanceren het ‘Microsoft AMD Pilot Program’. Het programma is een soort promotie waarbij klanten slechts voor een deel van de rekenkernen in een HPE AMD-server Windows Server-licentiekosten moeten betalen.

AMD werkt samen met Microsoft en HPE om zijn hardware in de kijker te zetten. AMD-chips onderscheiden zich van Intel omwille van hun talrijke rekenkernen aan een concurrentiële prijs. Die extra kernen brengen echter licentiekosten met zich mee. Wie Windows Server 2019 wil draaien om een toestel met 64 rekenkernen, betaalt daar in de regel een premium voor.

Daar passen de drie bedrijven nu een mouw aan het met Microsoft AMD Pilot Program. Dat programma houdt in dat je geen extra licentiekosten hoeft te betalen voor servers met daarin de meest high end-AMD-chips. Enkel servers met daarin AMD Epyc Rome-chips met 48 of 64 kernen vallen onder het programma. Het geldt bovendien enkel voor HPE Proliant-servers.

Licenties

Wie een systeem koopt met een enkele chip moet eerst een basislicentie kopen voor de eerste 16 kernen, aangevuld met een HPE OEM Windows Server 2019 Standard of Datacenter AMD-licentie. Die is goed voor 16 extra kernen zodat je in totaal een licentiekost betaalt voor 32 kernen. De overige cores hoef je niet voor te betalen, maar zijn wel beschikbaar.

Het aanbod geldt ook voor dual socket-servers maar wordt bekeken per cpu. Koop je een dual socket-systeem met twee chips met 64 kernen, dan dien je per chip voor 32 kernen een licentie te kopen. De overige 64 zijn opnieuw gratis. Het programma ging begin deze week van start en geldt tot 30 juni 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home