HPE introduceert Aruba Networking Central in GreenLake  

HPE GreenLake

HPE breidt de netwerkbeheermogelijkheden in GreenLake uit met de nieuwste generatie van Aruba Networking Central. Dit stelt bedrijven in staat om een ‘agile NaaS’-strategie uit te bouwen.

HPE kondigt de volgende generatie van Aruba Networking Central aan met een persbericht. Veel organisaties kampen met een gebrek aan personeel om het netwerk te beheren. Het cloud netwerkbeheerplatform van Aruba werd daarom opnieuw ontworpen met een vleugje AIOps om het aantal handmatige taken te verminderen.

De toevoeging van AI maakt heel wat nieuwe features mogelijk binnen Aruba Networking Central. AI-aangedreven full-stack inzicht zorgt voor verbeterde RCA en impact assesment en intelligente indicatoren bieden inzicht in de apparaatstatus. Met apparaatonafhankelijke workloads met API-ondersteuning kunnen netwerkconfiguraties op grote schaal worden geautomatiseerd.

Aruba Networking Central moet vooral ook inzicht bieden in het netwerk. Meerlaagse fysieke en logische topologieweergaven brengen grote, complexe netwerken in kaart, terwijl de point-in-time weergave herstel naar een specifiek punt mogelijk maakt. Dit alles bundelt HPE Aruba in een vereenvoudigde weergave om gebruikers van alle vaardigheidsniveaus door het netwerk te navigeren.

lees ook

HPE stopt privaat 5G-aanbod in Greenlake na overname Athonet

Agile NaaS

HPE verwelkomt Aruba Networking Central uiteraard ook met open armen in het hybride cloudplatform Greenlake. Klanten zullen deze nieuwe services in de vorm van maandelijkse abonnementen kunnen afnemen via GreenLake for Networking. HPE en Aruba willen zo bedrijven in staat stellen een ‘agile NaaS’-strategie uit te bouwen.

Agile NaaS moet netwerkteams de tools aanreiken om een netwerkstrategie te ontwikkelen die voldoet aan de individuele behoeften van de organisatie en ondersteunt verschillende aankoop-, implementatie- en beheermodellen. Een NaaS-strategie, ofwel network-as-a-service, kan geïmplementeerd worden zonder dat een network refresh vereist is. Ook SASE-beveiliging is ingebouwd dankzij de overname van Axis Security.

HPE voegt ook een nieuw Network Policy NaaS-servicepakket toe, op basis van Aruba’s ClearPass network access control-oplossing. Dit zal vanaf het derde kwartaal beschikbaar zijn in vijftien landen. België staat niet mee in dat lijstje, Nederland wel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home