HPE Aruba en Siemens vinden elkaar in nauwe IoT-samenwerking

siemens scala

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, gaat nauw samenwerken met Siemens. Beide partijen willen het industrieel uitrollen van Internet of Things-toepassingen beter integreren en stroomlijnen.

Het doel van de samenwerking tussen HPE Aruba en Siemens is om operationele en informatietechnologie samen te smelten. Voor HPE is de samenwerking met Siemens interessant om industriële klanten te targetten. Siemens krijgt met HPE Aruba een flinke boost in knowhow op vlak van edge computing en netwerkinfrastructuur.

Volgens beide bedrijven is er de afgelopen drie jaar al een goede samenwerking geweest. Aruba en Siemens zullen nu nog nauwer samenwerken op vlak van consulting, engineering, services en support.

Edge computing

HPE ziet Aruba als een van de belangrijkste groeipijlers voor de komende jaren. De technologiegigant wil zichzelf positioneren als edge-computing-speler en heeft om die reden zijn bedrijfsplannen vereenvoudigd om te kunnen profiteren van de methode die cloud computing optimaliseert.

Edge computing betekent dat miljoenen clouds allemaal verbonden zullen zijn. Elke edge naar elke cloud. Dat is de toekomst en de reden waarom ik enthousiast ben over de toekomst van het bedrijf”, aldus Antonio Neri, CEO van HPE.

 

Gerelateerd: Edge computing is het zenuwstelsel van het Internet of Things

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home