HPE Apollo 4000 wordt Alletra 4000

HPE lanceert de Alletra 400-familie. Die bestaat uit opslagservers gericht op cloud native data-infrastructuur en komt met een duidelijke interface.

HPE stelt Alletra 4000 voor: een nieuw portfolio van opslagservers gebouwd op maat van hedendaagse datagerelateerde workloads. De Alletra 4000-familie is de rechtstreekse opvolger van Apollo 4000 maar krijgt met de rebranding een fikse opfrissing.

De toestellen zijn ontwikkeld om organisaties de hardware te geven om waarde uit hun data te halen. Daartoe optimaliseerde HPE de servers rond prijs, dichtheid, beheer, ondersteuning en prestaties. Voor die laatste claim krabben we meteen even in ons haar. HPE voorziet Alletra van Intel Xeon-processors van de vierde generatie, zonder een AMD-optie te bieden. De prijs-prestatie-verbruik-verhouding van AMD Epyc-chips van de vierde generatie is nochtans beter dan die van Intel.

Cloud native

De serverboer strooit verder met de term cloud native, wat interessant is voor een fabrikant die ijzerwaren voor on-premises gebruik verkoopt. HPE bedoelt dat Alletra 4000 beschikbaar is via het HPE GreenLake-platform. Dat impliceert dat een bedrijf de hardware kan consumeren via een servicemodel dat het gebruiksgemak van de cloud voor een stuk kopieert. REST API’s laten beheerders toe om het management verder te automatiseren.

De Alletra 4000-vlak dekt een brede lading. HPE voorziet zowel toestellen voor klassieke opslag en archivering als dataverwerking met analytics of AI/ML. De fabrikant trekt verder de HCI-kaart en houdt rekening met cache-intensieve workloads. In theorie is er dus voor ieder wat wils. In de praktijk zien we bij deze lancering toch vooral prestatiegerichte servers.

Twee toestellen

Concreet lanceert HPE de nieuwe familie met twee toestellen: de HPE Alletra 4110 en de Alletra 4120. De Alletra 4110 is een 1U-server gebouwd voor NVMe-flash-opslag, uitgerust met een Intel Xeon-chip en tot 3 TB DDR5-geheugen. Deze server is gericht op zware datacentrische workloads. De Alletra 4120 is een hybride 2U-server met zowel plaats voor flash als HDD’s. Dit toestel slikt tot 6 TB RAM. Beide toestlelen kunnen overweg met GPU’s of FPGA’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home