HP voorziet ZCentral van meer beheersfuncties

HP’s ZCentral-oplossing van workstations die vanop afstand toegankelijk zijn, krijgt betere beheersfuncties zodat administrators het gebruik ervan efficiënter kunnen opvolgen.

HP introduceert nieuwe beheersmogelijkheden voor zijn ZCentral-oplossing. Via ZCentral geeft HP bedrijven infrastructuur waarmee ze workstations vanop afstand beschikbaar kunnen stellen voor werknemers. De ZCentral-workstations doen dienst als een soort servers waarop gebruikers van overal kunnen inloggen. Organisaties kunnen bestaande Z-workstations inlijven in ZCentral via ZCentral Remote Boost, of exemplaren kopen die in een rack zitten. Tijdens de pandemie komt die functionaliteit erg van pas, aangezien professionals van thuis uit toegang krijgen tot geavanceerde workstation-capaciteiten.

HP laat nu weten dat beheerders meer tools krijgen om het gebruik van die ZCentral-workstations te optimaliseren. Zo wordt het voortaan mogelijk om de gezondheid van Z-workstations via de administratorconsole op te volgen. Bovendien kunnen administrators verbindingen monitoren. Wanneer een verbinding niet gebruikt wordt, kunnen ze die zelf afsluiten om zo de rekenkracht van een workstation voor andere gebruikers beschikbaar te stellen.

Plannen

In scenario’s waar de beschikbare workstation-kracht beperkt is, kunnen organisaties nu via ZCentral Connect rekenkracht reserveren en verdelen. Administrators kunnen de functie activeren zodat creatieve professionals zelf de verdeling van workstations kunnen plannen. HP denkt dat die functie ook in de onderwijssector in de smaak kan vallen, aangezien docenten daar rekenkracht voor hun klas kunnen reserveren op bepaalde tijdstippen.

Tot slot voorziet HP compatibiliteit met Wacom-hardware. Zo kunnen werknemers vanop afstand met hun Wacom-tablet en alle bijhorende functionaliteit werken op een Z-workstation op afstand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home