Hacker plaatst gestolen AMD-blauwdrukken online

AMD

Een hacker plaatste blauwdrukken van grafische chips van AMD online na een eerdere chantagepoging van de chipdesigner. De aanvaller zou nog extra data bezitten, maar AMD reageert koeltjes.

Vorig jaar probeerde aan aanvaller AMD te chanteren met gestolen blauwdrukken van chipdesigns. De Amerikaanse cpu- en gpu-specialist ging daar niet op in en nu plaatste de hacker een deel van de documenten online. Het gaat om blauwdrukken van de Navi-gpu-architectuur die in de huidige RX-kaarten van AMD worden gebruikt, samen met documenten over de Arden-gpu. Die drijft de Xbox One X aan.

Navi

De bestanden verschenen kortstondig op Github maar werden na een DCMA-aanvraag van AMD opnieuw offline gehaald. De data zouden niet alleen de Navi 10-architectuur omvatten, maar ook details bevatten over Navi 21. Die architectuur moet AMD nog lanceren. AMD zelf maakt zich geen grote zorgen en claimt dat de gegevens die online verschijnen geen risico vormen voor de beveiliging en al evenmin voor de concurrentiële positie van het bedrijf.

Dat is maar goed ook, aangezien de hacker nog gegevens zou bezitten. AMD is daarvan op de hoogte maar denkt dat ook de gegevens die voorlopig nog niet publiek staan, geen impact zullen hebben. Dat goed nieuws voor het bedrijf, al kampt AMD wel met een ander probleem. Dat iemand in staat was om gevoelige data van de Ryzen- en Radeonbouwer te stelen, getuigd niet van een al te goede interne beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home