Google kondigt nieuwe onderzeese kabelinvesteringen aan

Japan-Guam-Australië

Het Japan-Guam-Australië (JGA) kabelsysteem wordt de nieuwe onderzeese kabelinvestering van Google. Het nieuwe kabelsysteem vormt een schakel tussen de belangrijkste markten van Hong Kong, Australië en Singapore.

Google kondigde deze nieuwste onderzeese kabelinvestering deze week aan. Het JGA kabelsysteem vormt volgens een bericht op ZDNet.com een schakel tussen de belangrijkste markten van Hong Kong, Australië en Singapore. Daarmee bouwt het voort op eerdere APAC-kabelsystemen van Google.

Naarmate het gegevensgebruik in de regio Azië-Stille Oceaan groeit, is Google daar blijven investeren in onderzeese kabels waaronder de Indigo-, FASTER- en PLCN-kabels. “De investeringen zullen GCP-gebruikers toegang geven tot schaalbare, diverse capaciteit op de routes met de laagste latency,” schreef Google in een blogpost. Met name de kabelsystemen van Google zijn bedoeld om de connectiviteit met de vijf cloudregio’s van het Google Cloud Platform in Azië en Australië te verbeteren.

Het JGA-kabelsysteem heeft twee vezelparen die Japan verbinden met Guam, evenals twee vezelparen die Guam met Sydney verbinden. RTI-C ontwikkelt het JGA-Noord-segment, terwijl een consortium van AARnet, Google en RTI-C het JGA-Zuid-segment ontwikkelt. Samen zullen ze bijna 6.000 mijl beslaan. NEC Corporation en Alcatel Submarine Networks bouwen samen aan het nieuwe systeem.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home