Fortinet wil samen met Linksys enterprise-beveiliging naar thuiswerkers brengen

Wifi 7

Fortinet en Linksys ontwikkelen samen een beveiligingsoplossing die beveiliging van enterprise-niveau naar individuele thuiswerkers moet brengen.

Beveiligingsspecialist Fortinet en routerboer Linksys slaan de handen in elkaar voor een nieuwe oplossing: Linksys HomeWRK for Business – Secured by Fortinet. De naam is niet catchy, het opzet wel. De twee bedrijven willen een eenvoudige beveiligingsoplossing lanceren gericht op telewerkers. De oplossing moet het bedrijfsnetwerk op een veilige manier uitbreiden naar het thuiskantoor en meteen ook dat thuisnetwerk voldoende beveiligen.

Eenvoudige installatie

De oplossing zou weinig tot geen installatie vergen thuis, en voorziet IT-administrators binnen het bedrijf van een gecentraliseerd dashboard om het hele netwerk te beheren. Daarbij gaat het om zowel de extensies van het netwerk naar werknemers thuis, als het kantoornetwerk zelf.

Is de telewerker zelf in staat om de hardware van Linksys en Fortinet op de juiste manier aan te sluiten, dan loopt de verdere configuratie automatisch. Onboarding blijft zo eenvoudig. Verder gidsen beide bedrijven de gebruikers door de optimale plaatsing van routers en AP’s. De toegangspunten werken via mesh en ondersteunen Wifi 6.

Dienst

De dienst neemt de vorm aan van een Hardware-as-a-Service-oplossing (HaaS, voor wie acroniemen wil). Zo kan je de oplossing als bedrijf afnemen op maat van je noden en ze meteen ook opschalen naarmate je onderneming groeit. Dankzij de mesh-aanpak kan je werknemers verder steeds van voldoende toegangspunten voorzien om hun hele huis wifidekking te geven.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Linksys HomeWRK for Business – Secured by Fortinet verschijnt in twee smaakjes: Standard en Advanced. In beide gevallen krijg je twee nodes met mesh-functionaliteit, webfiltering, ingebouwde antivirus, en logging compatibel met FortiAnalyzer. In de Advanced-formule zit daar nog applicatiecontrole, intrusiebescherming en botnetbescherming bij. De beschikbaarheid staart gepland voor het laatste kwartaal van dit jaar. Een richtprijs communiceren Fortinet en Linksys niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home