Flow Computing beweert prestaties CPU’s 100x te verbeteren 

Flow Computing

De startup Flow Computing beweert dat het de prestatie van elke CPU tot 100 keer kan verbeteren met zijn eigen technologie PPU. 

De Finse startup Flow Computing beweert dat het 100 keer de prestaties van elke CPU kan leveren, door het werk te verschuiven naar een speciale parallelle verwerkingseenheid (PPU) binnen of buiten de chip. De startup haalde recent ruim 4 miljoen dollar aan financiering op en kondigde het nieuwe tijdperk van ‘CPU 2.0’ aan. Deze uitspraken zijn eerder gewaagd voor een startup met slechts 3 medewerkers. 

Finse startup

Flow Computing’s technologie PPU zou de prestaties van elke CPU tot 100 keer kunnen verbeteren. Dergelijke gewaagde beweringen zou je niet meteen verwachten van een startup dat pas in januari van dit jaar is ontstaan. Deze nieuwe startup is gebouwd op het fundament van het VTT Technical Research Centre of Finland. Het bedrijf zou al ongeveer 4,3 miljoen dollar aan financiering hebben opgehaald, en dat met slechts drie werknemers in dienst.  

“Super-CPU’s”

Hoe die PPU-architectuur dan in zijn werk zou gaan? Volgens Flow Computing zou het verschuiven van workloads naar de PPU het tijdperk van nieuwe “super-CPU’s” mogelijk maken. Deze chips zouden volledig achterwaarts compatibel zijn met bestaande software en apps, en bovendien zouden ontwikkelaars niets moeten doen om deze nieuwe PPU-processors te laten werken, en dat nog eens 100 keer sneller.  

Flow Computing stelt dat het niet eens de beste CPU’s moeten zijn, maar dat alle apparaten die krachtige CPU’s hebben, voordeel zouden halen bij het gebruik van PPU. Of dit echt op de markt gaat komen, is nog maar de vraag. Flow Computing deelde een uitgebreide whitepaper en FAQ met The Verge, voor wie het antwoord zou kunnen vinden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home