F5 combineert beveiliging, edge en multi-cloud in een SaaS-oplossing

F5 networks

Onder de noemer F5 Distributed Cloud Services kan je voortaan beveiliging, multi-cloud networking, en edge-based computing-oplossingen combineren in een SaaS-oplossing.

F5 Distributed Cloud Platform biedt cloud-native SaaS-gebaseerde app-beveiligings- en delivery-diensten aan. De diensten worden centraal beheerd, maar kunnen overal worden ingezet waar de app moet zijn.

De SaaS-oplossing is gebouwd op een combinatie van het platform, diensten die zijn overgenomen van Volterra en beveiligingsdiensten van F5 en Shape. Ze zijn hierdoor inzetbaar in multi-cloud, datacenter en edge-omgevingen.

Er zijn verschillende aanvullende F5 Distributed Cloud Services beschikbaar voor klanten. F5 Distributed Cloud Multi-Cloud Transit maakt multi-cloud networking (MCN) functionaliteit mogelijk met veilige en high-performance verbinding tussen clouds en een netwerk-firewall.

F5 Distributed Cloud Load Balancer en Kubernetes Gateway biedt een geïntegreerde load balancer met Kubernetes en API-gateways om eenvoudig moderne workloads en microservices te implementeren over gedistribueerde clusters, locaties en cloudproviders.

Vereenvoudiging van de naamgeving

Het platform heeft ook cloud-native computing-mogelijkheden aan de rand van het netwerk, bekend als een app delivery network (ADN), die de eindgebruikerservaring verbeteren door applicaties te distribueren naar de rand van het F5 Global Network.

De introductie is ook gelijk de start van een vereenvoudiging van de naamgeving in het portfolio. Veel F5, Shape en Volterra diensten zijn hernoemd tot F5 Distributed Cloud Services, waaronder F5 Distributed Cloud Bot Defense, F5 Distributed Cloud DDoS Mitigation, F5 Distributed Cloud WAF, en F5 Distributed Cloud API Security.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home