Eurofiber sluit 13 bedrijvenparken in Limburg aan op dedicated glasvezelnetwerk

glasvezel eurofiber

Eurofiber start zijn uitbreidingswerken voor 2023 in Limburg. De leverancier van glasvezel voor de zakelijke markt zal er potentieel vierduizend bedrijven van een dedicated glasvezelnetwerk voorzien.

Eurofiber maakte in december bekend dat in 2023 140 bedrijvenparken van een dedicated glasvezelnetwerk wil voorzien. De provincie Limburg is als eerste aan de beurt. Vanaf vandaag zijn de bedrijvenparken in Genk-Diepenbeek, Houthalen en Hasselt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Later dit voorjaar staan Sint-Truiden, Herk-de-Stad en Tongeren op de planning. 

Limburg maakt daarmee een groot deel uit van de uitbreidingsplannen van Eurofiber voor dit jaar. De provincie vertegenwoordigt met dertien bedrijvenparken bijna de helft van de geplande bedrijvenparken in Vlaanderen, vijftig in totaal. Ook zijn in de Limburgse bedrijvenparken een potentieel van vierduizend grote bedrijven en kmo’s aanwezig.

Dedicated glasvezel

Eurofiber voorziet bedrijven van een ‘dedicated’ glasvezelnetwerk. Dat betekent dat de klant het netwerk niet hoeft te delen. Dat biedt als voordeel dat snelheid en bandbreedte altijd constant blijven en ook aanpasbaar zijn aan de behoeften van het bedrijf. Ook zijn download- en uploadsnelheden gelijk in een dedicated netwerk.

lees ook

Eurofiber voorziet Delhaize van record-glasvezelverbinding met 40 Gbps

“Alle types van bedrijven hebben vandaag behoefte aan betrouwbare en stabiele connectiviteit om hun digitale tools en cloudoplossingen ten volle te kunnen benutten en optimaliseren. Het netwerk is vandaag de ruggengraat voor tal van operationele en vaak bedrijfskritische processen. Wij gaan met Eurofiber waar onze klanten zijn en bedrijvenparken zijn te lang ondergeïnvesteerd geweest”, zegt Hans Witdouck, CEO Eurofiber België.

Eurofiber legt enkel het glasvezelnetwerk. Omringende dienstverlening nemen partnerbedrijven van de netwerkleverancier voor zich.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home