Eurofiber en SOFICO bieden glasvezel aan bij Waalse bedrijvenparken

glasvezel fiber

Tegen eind 2024 zal SOFICO alle 292 bedrijvenparken in Wallonië kunnen afdekken. De uitrol verloopt gestaag en kan online worden gevolgd.

Eurofiber kondigt vandaag een samenwerking aan met het Waalse SOFICO (Société wallonne de financement complémentaire des infrastructures) om als eerste operator glasvezelconnectiviteit aan te bieden aan bedrijven in Waalse bedrijvenparken. Dankzij deze overeenkomst kan Eurofiber kmo’s aanspreken op basis van de door SOFICO ter beschikking gestelde glasvezelinfrastructuur.

Tegen eind 2024 zal SOFICO alle 292 bedrijvenparken in Wallonië kunnen afdekken. De voortgang van de uitrol is te volgen via deze link.

“We zijn verheugd over dit partnership met Eurofiber”, zegt Frank Chenot, directeur Telecom van SOFICO. “We zijn er trots op dat we alle bedrijvenparken nu een specifiek aanbod van glasvezelconnectiviteit kunnen aanbieden, dat de ontwikkeling van meer concurrentiële producten mogelijk zal maken die beter op onze bedrijven zijn afgestemd. Met dit project draagt SOFICO bij tot de economische ontwikkeling van Wallonië door zijn connectiviteit aan zeer hoge snelheid te verbeteren.”

lees ook

Eurofiber investeert 80 km glasvezel in driehoek Brussel-Gent-Antwerpen

Willy BORSUS, Vice-voorzitter van Wallonië: “Zo zullen tegen 2028 naar schatting 4,2 miljoen woningen en bedrijven in België op het glasvezelnetwerk kunnen worden aangesloten. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is het tempo in Wallonië te volgen en op te voeren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home