Equinix zet in op vloeistofkoeling in anticipatie van AI-boom

Equinix wapent zich tegen de voorspelde explosie in AI-toepassingen en installeert geavanceerde koelingstechnologieën in meer dan honderd van zijn datacenters.

Artificiële intelligentie (AI) evolueert in razendsnel tempo en dat brengt voor veel bedrijven nieuwe uitdagingen met zich mee. Bedrijven experimenteren steeds meer met verschillende AI-toepassingen. Experten hebben hun bezorgdheid geuit over de hoeveelheid stroom dat deze werkzaamheden zullen vragen. Equinix speelt hier snel op in en zal geavanceerde koelingstechnologieën installeren in zijn datacenters om deze zware workload op een duurzame manier te kunnen dragen.

Nieuwe vloeistofkoelingstechnologie

Equinix is één van de grootste datacenterbedrijven ter wereld. Met meer dan 250 datacenterfaciliteiten biedt het bedrijven ruimtes, hardware en breedband om gegevens op te slaan en werklasten in de cloud uit te voeren.

Om zich te wapenen tegen de aankomende AI-boom, heeft Equinix honderd van zijn datacenters voorzien van de nieuwste koelingstechnologie op basis van vloeistof. Deze koelingstechniek helpt de temperaturen van de IT-hardware in de datacenters te verlagen op een efficiëntere manier. Zo kunnen de ventilatoren op lagere snelheden werken en wordt er bespaard op energie (en geld).

De weg naar standaardisatie

Dat AI zorgde voor heel wat nieuwe uitdagingen voor bedrijven is niet nieuw. Deze ontwikkelingen stimuleren de drang naar standaardisatie. De opkomst van AI in combinatie met een toenemende interesse in energie-efficiëntie en duurzaamheid leidt tot nieuwe technologieën.

Equinix speelt snel in op deze snelgroeiende AI-ontwikkelingen. In het eerste kwartaal van 2024 zal het eerste datacenter van het bedrijf uitgerust zijn met deze nieuwe koelingstechnologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home