Edpnet levert automatische 4G-back-up aan zakelijke klanten

Edpnet

De onafhankelijke telecomoperator edpnet breidt zijn zakelijk aanbod uit met automatische 4G-back-up. Daarvoor steunt het op hardware van routerfabrikant AVM.

Een stabiele internetverbinding is voor steeds meer bedrijven onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Wanneer de vaste internetlijn onverhoopt wegvalt, heb je dan ook liefst een back-up om op terug te vallen.

Een back-uplijn en bijhorende investering in hardware kan voor kmo-bedrijven evenwel duur uitvallen. Edpnet speelt daarop in met de introductie van automatische 4G-back-up voor klanten met een VDSL Pro- of Fiber Pro-abonnement.

De operator maakt daarvoor gebruik van de Fritz!Box 6890 LTE van AVM. Deze router heeft een 4G-module aan boord om op terug te vallen wanneer het vast internet er om welke reden dan ook uit ligt. Is de vaste verbinding weer beschikbaar, dan schakelt de router automatisch terug.

De router komt exclusief met een managed-hardware-formule bij beide Pro-abonnementen. Dat betekent dat edpnet de router installeert, beheert en actief monitort. Zo wordt in geval van storing onmiddellijk het helpdeskteam op de hoogte gebracht, om de verbinding zo snel mogelijk te herstellen.

Zowel voor VDSL Pro als Fiber Pro betaal je 64,95 euro per maand, inclusief de nieuwe 4G-optie met bijhorend data-abonnement en verbruik.

Gerelateerd: AVM FRITZ!Box 6890 LTE review: nooit meer zonder internet

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home