Edpnet al dagenlang slachtoffer van DDoS-aanvallen

Edpnet

Internetprovider Edpnet is sinds vrijdagavond het doelwit van DDoS-aanvallen. De aanvallen worden telkens hernieuwd en hebben een impact op zowel de site van de provider als de connectiviteit van klanten.

Internetprovider Edpnet is het slachtoffer van een barrage aan DDoS-aanvallen. Dat meldt de provider zelf via Twitter. Sinds vrijdagavond hebben onbekende aanvallers het gemunt op de provider met gevolgen voor de bereikbaarheid van de website en de connectiviteit van klanten. Edpnet is een relatief kleine onafhankelijke VDLS-internetprovider met een focus op residentiële klanten en kmo’s.

Sinds vrijdag

De reeks van aanvallen begon vrijdagavond. Iets later kreeg Edpnet de aanval onder controle, maar daarmee was het probleem niet van de baan. Het lijkt er op dat de aanvallers het geweer telkens van schouder wisselen en het zo moeilijk maken voor Edpnet om de problemen te mitigeren. Het is onduidelijk waarom Edpnet precies het slachtoffer is van de DDoS-barrage.

Op het moment van schrijven loopt de meest recente DDoS-aanval nog. Het lijkt er op dat de DNS-servers van de provider het doelwit zijn. Het kan dus helpen om zelf een alternatieve DNS in te stellen via je besturingssysteem of langs je router indien je een exemplaar hebt dat die mogelijkheid biedt. Edpnet geeft aan dat die oplossing kan helpen, maar biedt geen garanties. Sommige gebruikers boeken succes, andere niet.

De problemen zijn extra pijnlijk aangezien er vandaag eigenlijk niet zoiets bestaat als thuisinternet. Met thuiswerk onder impuls van de coronacrisis in het achterhoofd is een residentiële verbinding plots ook zakelijk van aard. Op Twitter klagen mensen dat ze er omwille van de aanvallen niet in slagen om van thuis uit te werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home