EdgeConneX bouwt 20 megawatt datacenter in België

datacenter

Ternat wordt de nieuwe locatie voor een 20 megawatt datacenter EdgeConneX. De bouw start volgend jaar, de ingebruikname staat gepland voor begin 2023.

EdgeConneX strijkt neer op de Belgische markt met de bouw van een nieuw datacenter op 15 kilometer van Brussel in Ternat. De site krijgt vier datahallen die meer dan 20 megawatt aan multi-tenant-capaciteit ondersteunen. EdgeConneX stelt die onder andere beschikbaar voor hyperscale cloudklanten en serviceproviders. Het is de veertigste site van de fabrikant wereldwijd en de zesde in Europa na Ierland (Dublin), Spanje (Barcelona), Duitsland (München), Polen (Warschau) en Nederland (Amsterdam).

EdgeConneX stond bij de lancering in 2014 aan de wieg van de term ‘Edge-computing’ en specialiseert zich al jaren in faciliteiten dichtbij de eindklanten. Sinds de start heeft het echter zijn portfolio verder uitgebreid met tal van andere cloudoplossingen. EdgeConneX focust onder andere op sectoren als cloud, netwerken, automotive, SaaS, IoT, HPC, security, gaming en content. Het bedrijf werkt ook aan zijn eigen gepatenteerde smaak van DCIM-software (Data Center Infrastructure Management) onder de noemer EdgeOS.

“Onze troef is het snel en succesvol leveren van datacenterinfrastructuur waar de klant dat wenst”, aldus Dick Theunissen, managing director EMEA bij EdgeConneX. “De nieuwe site in Brussel zorgt voor meer hyperlocal en hyperscale datacentercapaciteit in een vitaal en groeiende Benelux-regio.”

Eind november besliste Microsoft ook al om uit te breiden in Brussel. Het gaat drie nieuwe Azure availability zones bouwen in België als onderdeel van een gloednieuwe Azure Region. De Belgische Azure-regio vervoegt negen reeds bestaande Azure-regio’s in Europa, waaronder regio West Europe in Nederland en regio Germany West Central in Duitsland. Microsoft investeert niet alleen in België maar bouwt momenteel zes andere nieuwe regio’s uit, onder andere in Italië, Spanje en Denemarken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home