Digital Realty voorziet Google Cloud Interconnect in Brussel

Datacenterspecialist Digital Realty laat weten dat klanten voortaan gebruik kunnen maken van een interconnect met Google Cloud vanuit het datacenter in Brussel.

Colocatieklanten van Digital Realty kunnen hun eigen infrastructuur in het Brusselse datacenter van het bedrijf voortaan snel en betrouwbaar koppelen met het Google Cloud Platform. Digital Realty lanceert daar immers een Google Cloud-interconnect. Dat is een redundante verbinding tussen de private hardware in het colocatie-datacenter en de Google Cloud, gericht op lage latency en hoge prestaties.

Hybride cloud

De interconnect maakt hybride omgevingen mogelijk waar klanten hun eigen infrastructuur combineren met diensten uit de cloud van Google, zonder dat daar prestatieperikelen bij komen kijken. Data die gewisseld wordt tussen de twee omgevingen, moet nooit via het publieke internet passeren. Dat is veiliger, sneller en efficiënter.

lees ook

Het colocatiedatacenter: de hoeksteen van de moderne IT-architectuur

Met de toevoeging van Brussel biedt Digital Realty de interconnectiecapaciteit nu op vijftien internationale locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf specialiseert zich in zowel colocatie als interconnectiviteit. Wie hardware bij de datacenterspecialist plaatst, heeft heel wat keuze voor snelle connecties naar andere sites of diensten. De oplossing met Google past in dat plaatje. Klanten kunnen voor de interconnect kiezen tussen een verbinding rechtstreeks met Google Cloud, of ééntje gehost door Digital Realty.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home