Dell voorziet Edge-aanbod op maat van retailers

Dell

Dell consolideert zijn Edge-aanbod in een volledige stack gericht op retailers. Daarmee timmert het bedrijf verder aan een aanbod van oplossingen op maat van specifieke verticale markten.

Dell lanceert Dell Validated Design for Retail Edge. Dat is een geïntegreerde stack van oplossingen gericht op de retailsector. De oplossing bestaat uit infrastructuuroplossingen gecombineerd met de VMware Edge Compute Stack. Dell heeft ze alvast gevalideerd voor gebruik binnen retail zodat de uitrol van de oplossing snel kan gaan. De oplossing is voorzien van AI-capaciteiten en ondersteunt typische retail-scenario’s zoals winkelbeveiliging en optimale bevoorrading.

Focus op verticals

Het nieuwe Edge-aanbod past in de ambitie van Dell op verticale markten te bedienen met geoptimaliseerde oplossingen. Zo lanceerde het bedrijf eerder al Dell Validated Design for Manufacturing Edge. Op zich doet Dell niets nieuws, behalve dan een selectie maken uit zijn aanbod en dat combineren met geschikte software voor een bepaalde industrie. Dat kan kopzorgen wegnemen bij klanten maar laat Dell ook toe om met een gerichtere totaaloplossing naar bepaalde industrieën te stappen.

In de marge lanceert Dell ook Enterprise Sonic Distribution 4.0. Dat is een schaalbaar opensource netwerkbesturingssysteem voor omgevingen van datacenters tot de edge. De oplossing maakt het eenvoudiger om via een centrale console infrestructuur te beheren.

Het Dell Validated Design for Retail Edge is wereldwijd beschikbaar vanaf juni. Sonic 4.0 verschijnt op 28 april.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home