Dell lanceert AI-systemen met nieuwe VMware technologie

dell

Dell kondigt twee nieuwe systeemfamilies aan voor artificiële intelligentie en high-performance computing workloads. Beide systemen maken gebruik van vSphere Bitfusion, een nieuwe virtualisatietechnologie die VMware eerder deze week onthulde. 

De nieuwe systemen lanceren onder de merknamen Dell EMC Ready Solutions for AI en Dell EMC Ready Solutions for vHPC. Beide systemen zijn per direct beschikbaar. 

De Dell EMC Ready Solutions for AI combineren PowerEdge servers, Nvidia- grafische kaarten, Isilon F800 all-flash opslagsystemen en netwerkapparatuur. Bedrijven kunnen deze onderdelen aanpassen op basis van hun behoeften. 

Uitgerust met VMware-software

Elk van de nieuwe Dell AI-systemen wordt geleverd met software van VMware om bedrijven te helpen bij het beheren van de hardware onderdelen. In de bundel is vSphere 7 opgenomen, de nieuwste versie van VMware’s bekendste virtualisatie platform. Ook VMware Cloud Foundation wordt een onderdeel van de bundel. Hierdoor wordt het mogelijk om AI workloads in containers te draaien met Kubernetes. 

De opvallendste nieuwe functie is vSphere Bitfusion. Daarmee kunnen bedrijven meer waarde uit de Nvidia chips van het systeem halen door ze te virtualiseren. VMware nam Bitfusion vorig jaar over en verwerkte de technologie van de startup in zijn nieuwe uitgave van vSphere 7

Dell EMC Ready Solutions for vHPC

De nieuwe vSphere Bitfusion software wordt niet alleen geleverd met Dell EMC Ready Solutions for AI producten, maar ook met de Dell EMC Ready Solutions for vHPC productlijn. Deze laatste systeemfamilie kan tevens machine learning workloads draaien, maar de focus ligt ergens anders.

De EMC Ready Solutions for vHPC systemen kunnen high-performance computing workloads verzorgen, zoals wetenschappelijke simulaties die vaak draaien op supercomputers. Dit soort workloads maken vaak gebruik van artificiële intelligentie. Door deze systemen uit te rusten met vSphere 7 en Bitfusion, worden ze makkelijker te managen dan traditionele HPC-hardware. Zo beweert Dell. De reden hiervoor is dat veel IT-teams al gewend zijn vSphere te gebruiken voor het beheren van infrastructuren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home