Dell kondigt nieuwe PowerEdge-servers met Intel Sapphire Rapids aan

Intel vernieuwt zijn portfolio van PowerEdge-servers. De fabrikant omarmt zo de nieuwe Xeon Scalable-processors van Intels vierde generatie.

Dell Technologies kondigt een uitbreiding van zijn line-up aan met PowerEdge-servers gebouwd rond de vorige week aangekondigde Intel Xeon Scalable Sapphire Rapids-processors. De lancering is het vervolg van de introductie van nieuwe PowerEdge-servers gebaseerd op AMD Epyc midden november vorig jaar.

Dell neemt de marketingrichtlijnen van Intel over en communiceert tijdens de lancering sterk over de doelgerichtheid van de servers. Die zijn ontwikkeld voor de specifieke noden en omgevingen van klanten. Dat moet wel, aangezien Intel zijn meer dan vijftig Sapphire Rapids-processors ook positioneert als een veelvoud aan chips met ieders hun specialiteit.

Accelerators

Intel Sapphire Rapids doet op CPU-vlak in theorie stevig onder vergeleken met de vierde generatie AMD Epyc, maar de fabrikant probeert dat deels op te lossen door zijn chips uit te rusten met een veelvoud aan ingebouwde accelerators voor tal van verschillende workloads. De verschillende configuraties van kernen, cache-geheugen en beschikbare accelerators zorgen voor de grote diversiteit aan chips en Dell wil daar met zijn nieuwe PowerEdge-servers op verder bouwen.

Het portfolio is opgesplitst in vier belangrijke families: Core, AI/ML, Edge en CSP. Het Core-aanbod is het grootste en gericht op General Purpose-doeleinden. De ingebouwde accelerators moeten ook daar een meerwaarde bieden, al lijkt ons dat voor de meeste klanten de alternatieven met AMD Epyc interessanter zullen zijn. Hoe dan ook zijn de nieuwe PowerEdge-servers een flinke vooruitgang op vorige generaties en kan één nieuw systeem meerdere oude exemplaren vervangen, met een significant lager stroomverbruik tot gevolg. De PowerEdge R760 is hier het werkpaard.

Nvidia en Intel Max

Binnen het AI-aanbod richt Dell de schijnwerpers op krachtige systemen zoals de PowerEdge XE9680, die kan uitgerust worden met tot acht Nvidia H100 700W 80 GB-accelerators. Variant PowerEdge XE9640 is helemaal gebouwd rond Intel-hardware, inclusief de Intel Data Center Max-GPU’s.

Dell toont nieuwe systemen op maat van CPS’s.

Het CSP (Cloud Service Provider)-aanbod is nieuw met de PowerEdge HS5610 en de HS5620. Die toestellen zouden perfect zijn voor klanten die grote datacenters beheren. De toestellen zijn voorzien van I/0 aan de voorkant en komen met één op één ondersteuning door specialisten van Dell.

Beheer

Dell wijst verder nog op de automatisering en het vereenvoudigde beheer dat het biedt, met dank aan een centraal dashboard en meer dan 160 parameters die de gezondheid van servers aangeven. Die maken onderdeel uit van de CloudIQ-dienst van Dell.

De PowerEdge R760-systemen zijn vanaf februari. De HS-systemen komen in april. De rest van de line-up wordt doorheen de eerste helft van dit jaar gelanceerd. Alle hardware moet vanaf de tweede jaarhelft beschikbaar zijn via het Dell Apex as-a-service-model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home