Dell kiest voor NVMe/TCP voor verbinding met snelle netwerkopslag

Dell

Dell gaat een nieuwe standaard omarmen voor de verbinding van netwerkopslag over zijn hele opslagportfolio: NVMe/TCP.

Dell wil de verbinding tussen opslag en compute over interne netwerken versnellen en omarmt daartoe een nieuwe standaard met zijn opslagportfolio: NVMe/TCP. De nieuwe NVMe IP SAN-line-up zal de standaard ondersteunen. Dell werkt samen met VMware om de link tussen servers en opslag eenvoudiger en sneller te leggen.

Er zijn twee belangrijke standaarden voor NVMe over Fabrics, waarbij snelle NVMe-opslag via het netwerk aan compute-servers wordt gekoppeld. NVMe/FC (fiber channel) is het populairst, maar NVMe/TCP is sneller en goedkoper. Organisaties hebben vaak FC-hardware staan maar Dell zet in op de lange termijn. Zeker voor organisaties zonder legacy FC-hardware is de keuze voor NVMe/TCP interessant. In de praktijk rekent Dell dus op Ethernet als lijm om opslag en servers te combineren in de plaats van fiber channel.

Voorvechter

De samenwerking met VMware geeft een boost aan de combinatie van virtuele machines binnen een VMware-omgeving gekoppeld met vSAN-omgevingen.

Dell gaat bijdragen aan opensource-code gerelateerd aan NVMe/TCP en positioneert zich in één klap als belangrijkste voorvechter van de standaard. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich meteen sterk van de concurrentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home