Dell is de grootste in groeiende servermarkt

Gigabyte server

Dell Technologies is de grootste speler in de servermarkt volgens IDC, dat verder een stevige groei in de hele sector vaststelt.

In het eerste kwartaal van 2021 groeide de servermarkt met 12 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat stelt marktanalysebureau IDC vast. De gehele markt was goed voor een omzet van 20,9 miljard dollar. De omzet steeg sneller dan het aantal verscheepte servers. Dat volume ging met 8,3 procent vooruit, goed voor een totale verkoop van 2,8 miljoen toestellen.

De grootste groei zit in het segment van de meer betaalbare volumeservers. Dat deel van de markt groeide met 15,4 procent en is verantwoordelijk voor 17,3 miljard dollar van de totale omzet. Midrange-servers zagen een afname in verkoop van 2,7 procent tot een omzet van 2,4 miljard dollar en high end-servers groeiden met 0,1 procent tot 1,2 miljard dollar.

Dell kampioen

Dell Technologies is de absolute winnaar het afgelopen kwartaal met een totaal marktaandeel van 18,6 procent. HPE staat op de tweede plaats met 15,5 procent. Het aandeel van dat bedrijf groeide sterk: HP klom 15 procent, vergeleken met slechts 2,4 procent voor Dell. De sterkste stijger is Lenovo, dat zijn marktaandeel vergeleken met Q1 van 2020 zag toenemen met 34,9 procent tot 5,7 procent.

lees ook

IT-as-a-Service: HPE GreenLake, Dell Apex of Fujitsu uScale?

De groeicijfers geven een complex beeld, aangezien het huidige kwartaal volgt op de complexe periode in 2020 waarin de pandemie uitbrak. Toch mogen we de groei niet wegschrijven als louter een herstel. Als reactie op de pandemie willen bedrijven snel moderniseren en digitaliseren zodat ze relevante ervaringen kunnen bieden aan klanten die steeds hogere online verwachtingen hebben. Ook de verschuiving naar telewerk drijft de aankoop van serverhardware.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home