Dell introduceert honderden nieuwigheden voor PowerMax, PowerStore en PowerFlex

Dell Technologies stopt meer dan 500 nieuwigheden in de software van zijn opslagportfolio. De updates omvatten verbeteringen inzake automatisering, beveiliging, datamobiliteit en ingebouwde intelligentie.

Op Dell Technologies World in Las Vegas kondigt Dell een flinke injectie aan vernieuwing aan voor zijn opslagportfolio. In totaal gaat het volgens de fabrikant om meer dan 500 updates aan de software voor Dell PowerMax, PowerStore en PowerFlex.

PowerStore

Dell PowerStore bedient het middensegment met een aanbod dat prestaties, flexibiliteit en eenvoud moet balanceren met het prijskaartje. Een upgrade voor de PowerStore-software zou de prestaties van de toestellen met 50 procent doen stijgen voor gemixte workloads. Ook de capaciteit gaat erop vooruit en dat met 66 procent.

Verder integreert Dell betere ondersteuning en beveiliging voor bestandsgerelateerde werkloads. Bestandsretentie, replicatie en ondersteuning door monitoring van derden gaat erop vooruit en ook de bescherming tegen ransomware verbetert. Dell zal PowerStore ook dieper gaan integreren met VMware met het ook op een vlottere disaster recovery, snapshots en snellere klonen. Tot slot gaat PowerStore end-to-end de NVMe-standaard ondersteunen.

PowerMax

PowerMax zit aan de bovenkant van het opslagportfolio van Dell. De oplossing is gericht op kritieke workloads. Daartoe krijgt PowerMax nieuwe digitale kluizen voor back-ups, zowel voor traditionele omgevingen als voor mainframes. CloudIQ moet ransomware-aanvallen vroegtijdig detecteren om zo te impact de minimaliseren. PowerMax kan overweg met tot 65 miljoen snapshots voor een beter herstel van de omgeving wanneer nodig. De efficiëntie gaat omhoog met een 4:1-garantie voor deduplicatie en gegevensreductie.

Dell vereenvoudigd verder het beheer met nieuwe automatiseringen zoals slimme multi-array-provisioning. De integratie met de publieke cloud gaat erop vooruit en de prestaties gaan omhoog. Dell introduceert voor veeleisende omgevingen twee nieuwe NVMe-gebaseerde PowerMax-modellen.

PowerFlex

PowerFlex omvat het software defined-aanbod van Dell. De oplossing kan voortaan overweg met zowel traditionele als moderne workloads dankzij een nieuwe bestandsdienst. Die unificeert block- en file-opslag in hetzelfde platform. Door traditionele en gecontaineriseerde workloads op hetzelfde platform te consolideren, gaat de TCO volgens Dell naar omlaag.

Dell Technologies integreert verder nog NVMe over TCP, wat de implementatie van PowerFlex eenvoudiger moet maken. Nieuwe uniform compute- opslag en lifecyclemanagement zal het operationeel beheer vereenvoudigen.

Dell zal alle vernieuwingen wereldwijd uitrollen in de loop van het derde kwartaal van 2022. Dell lanceerde eerder nog nieuwigheden voor onder andere de cloud en Apex.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home