Dell en VMware domineren markt van (hyper)converged infrastructuur

Lego blokken

Hyperconverged systemen duwen de bredere markt van geconvergeerde infrastructuur vooruit. Dell Technologies domineert de markt in zowel hardware als software, via VMware. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van IDC.

Uitgaven aan geconvergeerde infrastructuur zitten in de lift. IDC noteerde in het vierde kwartaal van 2018 een stijging van 14,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De markt bereikte daarmee een totale omzet van 4,15 miljard dollar in 4Q2018.

Het segment van hyperconverged systemen (HCI) toonde de sterkste groei: 57,2 procent jaar op jaar, goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar. Hyperconverged systemen vertegenwoordigen daarmee 46,5 procent van de totale markt voor geconvergeerde systemen. IDC onderscheidt daarnaast ook nog de segmenten ‘gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur’ en ‘geïntegreerde platformen’. Beide krimpten in het afgelopen kwartaal met respectievelijk 6,4 en 8,4 procent.

“Naarmate HCI-oplossingen steeds beter in staat zijn om bedrijfskritieke workloads te beheren, en tegelijkertijd de complexiteit van het datacenter te verminderen en de betaalbaarheid te bevorderen, zal het segment zijn aandeel in de totale markt van geconvergeerde systemen blijven uitbreiden”, zegt Sebastian Lagana, research manager Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC.

Dell/VMware

Dell snoepte in het vierde kwartaal het grootste deel van de koek weg met een marktaandeel van 28,6 procent in hypergeconvergeerde systemen. Ook aan de kant van HCI-software domineert het de markt via VMware, dat een marktaandeel van 38,1 procent heeft. Nutanix volgt in beide categorieën op een tweede plaats, met HPE als verre derde.

Top 3 Companies Worldwide Hyperconverged Systems as Branded, Q4 2018, IDC

Top 3 Companies Worldwide Hyperconverged Systems Based on Owner of HCI Software, Q4 2018, IDC

 

 

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home