Dell EMC en Fujitsu omarmen nieuwe Intel Xeon Scalable cpu’s en Optane DC

fujitsu Primergy RX4770 M5

Fujitsu en Dell hebben allebei laten weten dat ze hun line-up aanvullen met de nieuwste Intel hardware die eerder deze week werd aangekondigd. Focuspunten zijn de Xeon Scalable cpu’s en Optane DC Persistent Memory.

Van 4 cores en 8 threads tot 56 cores en 112 threads: Intel lanceerde eerder deze week een breed portfolio van 58 nieuwe Xeon-processors onder de Xeon Scalable-vlag. Zowat iedere professionele workload wordt in theorie gedekt door het aanbod.

Tegelijk lanceert Intel zijn langverwachte Optane DC Persistent Memory. Na verschillende incarnaties van de Optane-technologie als sneller SSD-alternatief of cache-optie, lijkt Optane hiermee eindelijk zijn roeping te hebben gevonden. Deze versie van de technologie komt beschikbaar in DIMM-vorm, en past zo in DDR4-sleuven van compatibele systemen. Compatibel betekent in dit geval: uitgerust met nieuwe Xeon Scalable-cpu van de tweede generatie.

Dell EMC en Fujitsu hebben al laten weten dat ze de nieuwe chips en Optane DC beschikbaar hebben in hun serverportfolio.

Fujitsu

Fujitsu heeft een grondige borstel door zijn serverportfolio gehaald. Optane DC is voortaan een optionele extra voor de M5-generatie van Primergy en de nieuwe Primequest servers. Het bedrijf wil dat klanten de NVDIMM’s gebruikt als een cache-oplossing zodat de snelheid en datauitwisseling tussen cpu en opslag versnelt.

Fujitsu heeft het geheugen intern al getest en laat weten dat de Primergy RX2540 M5 met Optane DC twee records heeft gebroken in de VMware VMmark test. Dezelfde server, samen met de Primergy RX4770 M5, breekt ook records in de SPECjbb2015 Java-benchmark volgens The Register.

Dell EMC

Dell EMC updatet de huidige lijn van premium PowerEdge-servers en bijhorende OpenManage om de systemen te managen. De servers genieten volgens Dell EMC van een prestatieboost van 40 procent voor core business applicaties. Het Intel Optane DC-geheugen zorgt dan weer voor een 2,5x-versnelling op vlak van virtualisatie en analytics workloads.

Interessanter zijn echter de updates aan het OpenManage-systeem. Die bieden volgens Dell EMC zelf voor een veilig en schaalbaar compute-platform dat dienst als goede basis voor cloud-, analytics- en software-gedefinieerde datacenterinitiatieven. Specifiek biedt het systeem een manier om het aantal apparaten dat nodig is om te voldoen aan de eisen van de gebruiker te verminderen. Dit gaat via de nieuwe FlexSelect Manage-architectuur, waarmee klanten de flexibiliteit krijgen om zelf te kiezen uit specifieke mogelijkheden van OpenManage Enterprise.

OpenManage Mobile krijgt augmented reality-opties, waarmee klanten een grafische representatie krijgen van waar incidenten zich precies voordoen binnen hun omgeving. Daarmee moeten ze accurater doelwitten identificeren in de PowerEdge MX-infrastructuur, en sneller tot een oplossing komen. Volgens het bedrijf kunnen klanten de tijd die nodig is om de gezondheid van de server te behouden met 28 procent vertragen.

Gerelateerd: Intel Optane versus klassieke RAM: de grote uitdagingen van de nieuwe technologie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home