Dell breidt PowerStore uit met extra beveiliging en meer efficiëntie

Dell sleutelt aan zijn PowerStore-portfolio. Zowel beveiliging als hogere efficiëntie in een multicloud-omgeving staan hoog op de agenda.

Dell kondigt nieuwigheden aan in zijn PowerStore-portfolio. De line-up van opslagdiensten, die opslag en compute in één doos combineren, krijgt in eerste instantie een boost in beveiliging. Dat doet Dell door de adoptie van zero trust te vereenvoudigen. Bij een zero trust-beveiligingsarchitectuur hebben gebruikers en toepassingen enkel en alleen toegang tot de systeembronnen en bestanden die ze nodig hebben, en dus niet tot de hele infrastructuur. Dat maakt de kans op misbruik en beveiligingslekken kleiner. Verder krikt Dell ook de algemene beveiligings- en herstelmogelijkheden op.

Concreet introduceert Dell vijf nieuwe beveiligingsfuncties:

  • STIG-hardening: De richtlijnen inzake beveiliging afkomstig de Amerikaanse Security Technical Implementation Guides worden gevolgd. Zo komt het PowerStore-portfolio in lijn met het NIST Cyber Security Framework.
  • Veilige en onaanpasbare snapshots: De snapshots binnen PowerStore worden extra beveiligd, zodat niemand ze kan verwijderen of aanpassen. Dat biedt extra garanties tegen bijvoorbeeld een ransomware-aanval.
  • Gestroomlijnd beleidssysteem: Beheerders kunnen eenvoudiger toegang beheren tot PowerStore en zo sneller ingrijpen bij beveiligingsproblemen.
  • Meer flexibele snapshots: Je kan tot vier snapshots per systeem mounten, wat een meer granulair herstel mogelijk maakt.  

Meer productiviteit

Ook inzake productiviteit kondigt Dell nieuws aan. Hert opzet is om via automatisering en integratie met multicloud-omgevingen meer mogelijk te maken aan een lager budget. Daartoe toont de native integratie van PowerProtect in de cloud. Via PowerStore kunnen gebruikers nu eenvoudiger back-ups naar de cloud maken en configureren. Dat kost amper twee minuten tijd, klinkt het. Deduplicatie speelt zoals steeds een belangrijke roil. Dell claimt dat back-ups met factor 65 gecomprimeerd kunnen worden.

lees ook

Dell EMC lanceert PowerStore: opslag en compute in één doos

Voor ontwikkelaars voorziet Dell een nauwere integratie van zowel Ansible als Terraform met de Container Storage Modules. De ondersteuning daarvan moet ontwikkelaars de optie geven om eenvoudiger automatiseringen te bouwen over diverse omgevingen heen.

Meer dan PowerStore

Tot slot stelt Dell vijf nieuwigheden voor die niet alleen voor PowerStore gelden, maar voor het hele opslagportfolio:

  • Dell PowerMax: Voor die veilige opslag introduceert Dell airgap-functionaliteit.
  • Dell PowerFlex: De software-defined infrastructuur krijgt hogere snelheden via NVMe/TCP, en extra beveiliging.
  • Dell ObjectScale: Dit platform voor SD-object storage krijgt een boost in S3-prestaties, samen met eenvoudigere configuratie en ondersteuning.
  • Dell CloudIQ: De AIOps-software wordt voorzien van meer analytics-, AI- en ML-capaciteiten, samen met Vmware-integratie.
  • Dell Unity XT: dit hybride opslagplatform krijgt ook betere ondersteuning van Ansible voor meer verregaande automatisering.

Beschikbaarheid

Dell laat weten dat alle PowerStore-geralteerde vernieuwingen in de loop van juni beschikbaar zijn, en dat wereldwijd. Ook de ObjectScale-verbeteringen staan voor dan gepland. De verniewingen voor CloudIQ, Uniti XT en PowerMax zijn per direct beschikbaar. Op de upgrades voor PowerFlex is het wachten tot het derde kwartaal van dit jaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home