Dell bouwt automatische afsluitprocedure wanneer Schneider-UPS leeg raakt

Dell

Dell werkt met Schneider aan een oplossing voor wanneer de batterijcapaciteit van een UPS niet volstaat. Een zogenaamde gracefull shutdown gebeurt in dat geval automatisch.

Dell Technologies en Schneider Electric hebben samen een automatisch afsluitsysteem ontwikkeld voor het Dell VxRail HCI-platform. Schneider Electric zorgt ervoor dat zijn APC PowerChute-systeem netjes kan samenwerken met de HCI-infrastructuur van Dell voor wanneer dat nodig is.

De twee hebben een scenario in gedachten waarbij de stroom voor lange tijd uitvalt en de batterij van de UPS leeg taakt. In dat geval is het interessanter om de hele infrastructuur met alle virtuele machines en hun workloads netjes af te sluiten. De continuïteit van het werk komt zo wel in gedrang, maar een zogenaamde gracefull shutdown voorkomt wel dat er gegevens verloren gaan.

De samenwerking combineert drie componenten: Dell VxRail, UPS-hardware van Schneider en de APC PowerChute-software. PowerChute praat over het netwerk met de UPS en wordt zo gewaarschuwd wanneer de batterij het einde van haar latijn bereikt. Wanneer de stroom terugkomt, zorgen UPS en software ervoor dat de hele infrastructuur opnieuw opstart zodat downtime beperkt blijft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home