Comarch levert SaaS-oplossingen aan MWingz, een joint-venture van Proximus en Orange

5G antenne

De oplossing van Comarch wordt in een SaaS-model aangeleverd met onder andere licenties, beheerde diensten, hosting en opties voor noodherstel.

Proximus en Orange stampten in 2019 een joint venture uit de grond onder de noemer MWingz. Die staat in om het mobiel toegangsnetwerk van de toekomst te ontwikkelen door de actieve en passieve installaties van het radio access network (RAN) te delen. Het uiteindelijk doel is om een gemeenschappelijk net te beheren.

De nieuwe samenwerking omvat de levering van Comarch modules zoals netwerkinventarisbeheer, netwerkplanning en -ontwerp (kader), automatische netwerkdetectie en -afstemming alsook configuratiebeheer.

De oplossingen worden in een SaaS-model aangeleverd en bieden ene volledig beeld van de gedeelde netwerkinfrastructuur, kapitaaluitgaven en andere operationele kosten.

Eindgebruikers kunnen als resultaat van de samenwerking rekenen op beter bereik, diensten van hogere kwaliteit en eenvoudigere toegang tot nieuwe diensten dankzij de snelle 5G-uitrol.

lees ook

Belgische 5G-veiling vindt in juni plaats

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home