Colt breidt glasvezelnetwerk in Antwerpen verder uit

fiber

Colt Technology Services heeft de uitrol van zijn IQ-netwerk in Antwerpen voltooid, waardoor bedrijven in de stad en de haven kunnen profiteren van een verbeterde capaciteit en prestaties.

De uitbreiding van de netwerkinfrastructuur biedt bedrijven met vestiging in Antwerpen toegang tot connectiviteit met snelheden tot boven 100 Gbps. Daarnaast kunnen ze beroep doen op het complete dienstenaanbod van Colt, inclusief SDN-diensten.

Door zijn netwerk in Antwerpen te versterken, biedt Colt nu een volledige dekking voor de belangrijkste cloud-aggregatiepunten in België, Nederland en Luxemburg, zo klinkt het in een persbericht. Daardoor kan het de wereldwijde connectiviteitsbehoeften van lokale bedrijven en multinationals met hoofdzetel in deze drie landen verder vervullen.

De verbeterde connectiviteit ondersteunt ook bedrijven in de regio door het mogelijk maken van flexibele, on-demand connectiviteit met hoge bandbreedte en het toevoegen van diverse netwerkroutes in deze markten.

Investering

“De Benelux is een strategische markt voor Colt”, vertelt Floris Veulemans, Sales Manager Wholesale Benelux bij de telecomleverancier. “We breiden hier onze aanwezigheid uit om in België gevestigde bedrijven toegang te bieden tot flexibele on-demand netwerk- en communicatiediensten met hoge bandbreedte waarmee ze hun onderneming kunnen laten groeien.”

Colt heeft de afgelopen drie jaar flink geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn IQ-netwerk, dat momenteel de belangrijkste zakelijke centra van Europa, Azië en Noord-Amerika dekt. Dit omvat meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home