Colruyt Group moderniseert netwerk met Juniper-hardware

netwerk

De Colruyt Group heeft in samenwerking met implementariepartner Securelink zijn WAN en LAN gemoderniseerd. Daarvoor deed het beroep op hardware van Juniper.

De vernieuwingsslag moet de groeiende netwerkactiviteit opvangen, zodat de holding boven onder meer Colruyt en Dreamland kan blijven voldoen aan de groeiende vraag naar zijn producten en diensten.

“We realiseerden ons dat onze bestaande infrastructuur niet was ingericht op het opvangen van de groei die we de komende jaren verwachten. De verouderde switches die in de meeste van onze winkels werden gebruikt boden slechts beperkte doorvoercapaciteit. De bestaande Spanning Tree Protocol (STP)-architectuur van ons netwerk begon eveneens uit te groeien tot een bottleneck”, aldus Wim Derijnck, teammanager Network Solutions bij Colruyt.

“Af en toe zorgden netwerkopstoppingen voor overbelasting van de switches. Hierdoor gingen bepaalde locaties offline, met al het ongemak van dien voor onze klanten. Met de oplossingen van Juniper Networks konden we de risico’s terugdringen. Bovendien konden we de bandbreedte van ons netwerk opvoeren van 10 Gbps tot 40 Gbps. Dit heeft bijgedragen aan verbeterde klantentevredenheid en -loyaliteit voor al onze filialen en webwinkels.”

Waarborgen bedrijfskritische applicaties

Het meer dan tachtig jaar geleden opgerichte concern behoort inmiddels tot een van de grootste retailers van België en Frankrijk. Het bedient zowel de zakelijke als consumentenmarkt, opereert onder ruim veertig merken en is eigenaar van 553 winkels. Bovendien levert het concern in beide landen ook nog aan 581 onafhankelijke winkels en biedt het producten via webwinkels aan. Merken die tot de Colruyt Group behoren zijn BIO-planet, Collishop, Cru, Dreambaby, Dreamland, Okay, Spar Belgium, MyUnderwear24, NewStory, Newpharma en ZEB. Daarbij beheert het ook nog een netwerk van DATS24-tankstations in België.

Om bedrijfskritische applicaties te waarborgen als onderdeel van een technologische infrastructuur was het bedrijf gedwongen een innovatieslag toe te passen. Zeker gezien kritische applicaties als voorraadbeheer klantgerichte diensten ondersteunen.

Maximale bandbreedte en minimale latency

Voor het realiseren van een veilig, stabiel netwerk met maximale bandbreedte en minimale latency was Colruyt naar eigen zeggen genoodzaakt breed te investeren. Zo implementeerde het bedrijf ethernet-switches uit Junipers EX-serie en data-switches uit de QFX-serie. Dit als ondersteuning voor de snelle bedrijfsgroei en seizoenspieken. Daarnaast werd er ook gekeken naar betrouwbare point-of-sale-oplossingen en schaalbare internetverbindingen. Hiervoor werd gebruik gemaakt van MX104-routers. Verder werd onder meer ook nog Junipers SRX5400 Services Gateway firewall geïnstalleerd ter beveiliging van data en de netwerkinfrastructuur en bood de SRX300 Services Gateway een oplossing voor betrouwbare en veilige connectiviteit.  Momenteel voert Colruyt met hulp van Securelink de bandbreedte op naar 40 Gbps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home