Cloudflare gaat datacenternetwerk flink uitbreiden met ARM-chips

Cloudflare staat op het punt om zijn wereldwijde datacenter netwerk enorm uit te breiden. Het gokt daarbij op ARM, het opkomende alternatief voor Intels x86- processor architectuur die de datacentermarkt decennialang heeft gedomineerd. Eind 2018 wil het bedrijf 200 ARM-datacenters hebben over de hele wereld.

Cloudflare beheert een Content Delivery Network (CDN) en gebruikt deze om DDoS-beveiliging services voor websites te bieden. Momenteel zijn ze volgens een bericht op DataCenter Knowledge bezig om hun wereldwijde datacenter- netwerk enorm uit te breiden. Dat gaan ze doen met ARM; het opkomende alternatief voor Intels x86- processor architectuur.

Cloudflare heeft net nieuwe datacenters opgezet in Macau, Riyadh en Reykjavik. Het heeft verder al datacenters gelanceerd in Istanboel, Kathmandu, Phmon Penh, Beiroet en in Salt Lake City. Die laatste is de geboortestad van algemeen directeur Matthew Prince. “Ons doel in maart is 31 nieuwe locaties in 31 dagen, en misschien hebben 22 daarvan al apparatuur klaar liggen om van start te kunnen gaan.”

Prince geeft zelf toe dat het een ambitieus doel is. In 2012 lanceerde Cloudflare een soortgelijk project voor 10 datacenters in 30 dagen. Toch verwacht hij nu op zijn minst in de buurt te komen. “Het zal ergens tussen 27 en 31 worden.”

De sleutel is volgens Prince het hebben van een netwerk dat voldoende is verspreid om de enorme stromen malicious traffic te kunnen absorberen. Eén manier waarop Cloudflare de kosten laag houdt, is door de knooppunten van zijn netwerk te verbinden met lokale internetproviders. Het houdt ook de kosten laag door routers vooraf te configureren in nieuwe datacenters zodat haar technici servers op afstand kunnen opzetten en taken eveneens op afstand kunnen uitvoeren. Veel van de faciliteiten die het bedrijf gebruikt, zijn vaak nog nooit bezocht door een van de werknemers van Cloudflare.

Prince heeft als plan om aan het einde van 2018 datacenters te hebben in 200 steden over de hele wereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home