Cisco ThousandEyes praat met OpenTelemetry

Cisco onderwijst ThousandEyes in de taal van opensource. De oplossing ondersteunt voortaan OpenTelemetry. Ook met de eigen oplossingen, met name AppDynamics, komt er meer integratie.

Meer zichtbaarheid en meer inzicht: daar zet Cisco op in tijdens Cisco Live in Amsterdam. Concreet zorgt het Amerikaanse bedrijf voor een diepere integratie van Cisco ThousandEyes met andere oplossingen.

OTEL

Het opvallendst is de ondersteuning van ThousandEyes voor Open Telemetry (OTEL). De oplossing van Cisco kan voortaan eigen data in een standaardformaat naar OTEL-platforen sturen. Dat moet IT- en Operations-teams grotere en meer volledige datasets bieden om complexe operationele platformen te beheren. Door meer data van meer domeinen te correleren, wordt het eenvoudiger om problemen te detecteren.

“Open Telemetry wordt almaar meer omarmd”, zegt Liz Centoni, Senior VP bij Cisco. “En Cisco is de grootste bijdrager aan de code van Open Telemetry.”

Cisco ziet verschillende voordelen aan de compatibiliteit met OTEL. Gebruikers kunnen nu data van ThousandEyes doorsturen naar visualisatietools om zo bredere inzichten naar boven te brengen en gegevens van de oplossing kunnen gevoerd worden aan application performance monitoring-tools om een beter beeld te krijgen van de functionaliteit van applicaties. Bovendien wordt het eenvoudiger om gegevens voor lange tijd bij te houden.

AppDynamics

ThousandEyes speelt danzij de OTEL-ondersteuning ook mooier samen met Cisco AppDynamics. Wanneer de accounts van beide diensten met elkaar zijn verbonden, kan AppDynamics OTEL-data uit netwerktests van ThousandEyes binnenhalen wanneer die relevant zijn voor apps gemonitord door AppDynamics. Die consolidatie brengt meer en betre inzichten naar boven in een vantraal dashboard.

“AppDynamics kan zo in realtime problemen ontdekken”, verduidelijkt Centoni. “Teams zien zo beveiligingsrisico’s in de context van hun applicaties, wat helpt om door al de ruis te kijken.” Cisco zal de functionaliteit in april uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home