Cisco onthult technologie die netwerkproblemen voorspelt

Cisco Predictive Networks

De technologie is na twee jaar ontwikkeling en een testperiode bij 15 klanten klaar voor het grote publiek.

De voorspellende software verzamelt data van verschillende bronnen binnen een bedrijfsnetwerk. Het leert daar diverse patronen en helpt IT-teams om hardwareproblemen op te sporen. Ook zaken zoals pieken in bandbreedte en veranderingen binnen applicatieconfiguraties kunnen voor problemen zorgen binnen het netwerk. Al die data wordt verzameld om een kant-en-klaar antwoord te geven aan het IT-team.

“De toekomst van connectiviteit zal afhankelijk zijn van zelfhelende netwerken die kunnen leren, voorspellen en plannen”, zegt Cisco CEO Chuck Robbins. “Een specifiek team van ongeveer 30 mensen heeft zich de laatste twee jaar over dit probleem gebogen. We gaan deze technologie toepassen over een brede range van producten en diensten over de komende jaren.”

Cisco heeft de technologie getest bij 15 klanten waaronder Schneider Electric en The Adecco Group.

De technologie wordt vandaag in de markt gezet onder de noemer Cisco Predictive Networks. De netwerkgigant wil de technologie de komende jaren niet alleen introduceren binnen enterprise, maar ook naar de kmo via diverse SaaS-oplossingen.

Cisco plant de officiële aankondiging van de eerste integraties op zijn jaarlijkse Cisco Live-evenement tussen 12 en 16 juni.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home