Cisco installeert verkeerde firmware op netwerkapparaten

Het kan de beste overkomen

cisco

Cisco slaat mea culpa. Wie een Cisco DNA Center-router kocht tussen september en november, zal waarschijnlijk een firmware-update moeten uitvoeren.

Via de online helpdesk geeft Cisco meer uitleg over de installatiefout. De fabrikant besloot recent om een softwareupgrade door te voeren voor nieuwe Cisco DNA Center-toestellen naar versie 2.3.3.4 en ook de Integrated Management Controller-netwerkbeheersoftware kreeg een update. Software-updates zijn de normaalste zaak in de IT-wereld, maar deze keer liep het mis bij Cisco.

De netwerkspecialist vergat namelijk om RAID- en SSD-kaarten van een firmwareupgrade te voorzien. Dit geeft een compatibiliteitsfout tussen de hardware in de routers en de bijhorende CICM-software.

In het beheerdashboard wordt daardoor een ‘ernstige fout’ bij de serverstatus getoond (zie afbeelding hieronder) en errors die aangeven dat de SSD-kaart aan het einde van zijn levensduur is gekomen. Die meldingen zijn dus onterecht.

cisco integrated management controller
Bron: Cisco

Juiste firmware installeren

Volgens Cisco kan dit probleem zich voordoen bij een select aantal DNA Center-apparaten die tussen september en november 2022 verscheept zijn. Cisco deelt een overzicht van de serienummers van de getroffen apparaten.

Om het serienummer van je netwerkapparatuur te controleren, kijk je in CIMC onder het menu Chassis Summary (zie afbeelding). Cisco biedt ook een online tool aan om serienummers te controleren.

cisco serienummer checken
Bron: Cisco

The Register merkt op dat de updatefout de werking van de toestellen niet al te veel beïnvloedt. CICM lijkt over de compatibiliteitsfout te kunnen zien. Desondanks raadt Cisco aan om een firmware-update uit te voeren die de correcte firmware op de apparaten installeert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home