Cisco breidt Silicon One-familie uit met supersnelle switching-chip

Cisco

Cisco zet verder in op zijn Silicon One-famile van chips. De netwerkspecialist introduceert drie nieuwe processors, waarvan er één een recordbandbreedte ondersteunt.

Cisco breidt zijn Silicon One-familie van microchips uit met drie nieuwe exemplaren. Het meest in het oog springt de Cisco Silicon One G100. Die chip ondersteunt een bandbreedte van 25,6 terabytes per seconde: een record. De G100 is bedoeld voor high end-switches op het niveau van webinfrastructuur. Cisco laat de processor bakken op een 7 nm-proces. De netwerkspecialist claimt dat de G100 drie keer beter presteert dan de alternatieven op de markt vandaag.

De line-up wordt verder uitgebreid met de Silicon One Q211L voor switching-hardware en de Q200 voor routers. Beide exemplaren zijn momenteel in productie. Van de G100 zendt Cisco momenteel samples naar klanten maar blijft massaproductie nog even uit.

Eén architectuur

De aankondiging kadert in Cisco’s grote ambities met Silicon One. De fabrikant wil een einde maken aan de fragmentatie van netwerkhardware. In dat ecosysteem zijn toestellen doorgaans uitgerust met nichechips op maar die weliswaar goede prestaties leveren, maar niet op elkaar zijn afgestemd. Een ecosysteem over de hele netwerkstack ontbreekt en dat maakt het complexer om code te ontwikkelen. Silicon One moet eenvoud brengen. De basisarchitectuur drijft een veelvoud aan hardware aan, maar rust wel op dezelfde basis.

lees ook

Cisco Silicon One moet nieuwe fundering van het internet worden

Cisco wil zo van Silicon one de norm make voor de hele netwerkback-end, van routers tot switches. Je kan Silicon One zien als een poging om een soort Intel Core of AMD Ryzen-processorreeks te bouwen, maar dan voor netwerkinfrastructuur.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home