Cisco breidt hybride cloudprogramma uit met nieuwe technologie

Cisco

Cisco zit in een transitie naar een cloudoperatiemodel met focus op snelheid, inzichten en controle om beter applicaties uit te rollen naar alle gebruikers. De nieuwe Cisco Unified Computing System (UCS) X-Series staat centraal in die plannen.

Cisco UCS is een converged datacenter-architectuur dat compute, netwerk en opslag integreert om efficiëntie te verhogen via een centrale managementinterface. Volgens Cisco wordt UCS vandaag gebruikt door 50.000 klanten wereldwijd. Met de nieuwe X-series wil het hybride operaties introduceren over meerdere cloudplatformen.

Naast nieuwe architectuur introduceert Cisco nieuwe Intersight-diensten voor uitrol over hybride cloudomgevingen. Zo lanceert Cisco de nieuwe Intersight Cloud Orchestrator, een low-code automatisatieraamwerk om infrastructuur en workloads te orkestreren. Intersight Workload Engine is dan weer een nieuw OS voor Cisco’s hyperconverged infrastructure-platformen gebouwd op UCS. Het levert moderne cloudnative workloads met volgens het bedrijf een consistent software-as-a-service management.

Verder kondigt Cisco op zijn Future Cloud virtueel event vandaag Service Mesh Manager aan, een uitbreiding op de Intersight Kubernetes Service. Het moet voor meer visibiliteit en vereenvoudigd management van containers zorgen met regelgebaseerde security voor Kubernetes-clusters on-premise of in de cloud.

On-premises en in de cloud

Op vlak van security kondigt de netwerkspecialist een nieuwe Nexus Dashboard Orchestrator-dienst aan dat je kan gebruiken om algemene policies te beheren en configureren over meerder on-premises sites alsook op Amazon Web Services en Microsoft Azure. Ondersteuning voor Google Cloud wordt later dit jaar toegevoegd.

Todd Nightingale, Cisco senior vice president en general manager enterprise networking and cloud: “Van infrastructure-teams tot app-ontwikkelaars, Cisco levert een niveau van inzicht en waarneembaarheid dat nodig is om applicaties en workloads te orchestreren en beheren ongeacht waar ze zich situeren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home