Belgische BICS zet eerste intercontinentale 5G standalone-connectie op

BICS zet de eerste intercontinentale 5G standalone (SA)-connectie buiten de testomgeving op.

De 5G standalone roaming-connectie werd opgezet tussen de netwerken van Europa en het Midden-Oosten. BICS is een Belgische telecomspecialist en onderdeel van Proximus, het was dan ook deze Belgische telecomprovider die connectie maakte met stc Kuwait.

Het succes van de test is belangrijk voor de wereldwijde 5G-adoptie. “Door 5G SA-roaming in te voeren, hebben we de barrières weggenomen om de kracht van deze technologie naar internationale communicatie te brengen. Dit is een belangrijke stap voor de industrie en versnelt de voordelen van 5G voor potentiële consumenten en bedrijven over de hele wereld”, stelt Mikaël Schachne, VP Telco Market bij BICS.

Eerste succes

BICS is een Belgische organisatie die internationaal telecomdiensten levert. De organisatie experimenteert al langer met 5G en kon nu als eerste in de wereld een 5G SA-connectie opzetten. “Tot nu toe leverden operators over de hele wereld alleen 5G Non-standalone (NSA)-roaming die verkeer via de 4G/LTE-kern leidt. Dit is de eerste keer dat iemand ooit een succesvolle live-verbinding over de grenzen heen tot stand heeft gebracht met behulp van 5G Standalone”, voegt Schachne toe.

lees ook

Orange start uitrol van 5G standalone voor implementatie network slicing

Proximus is ook trots op wat dochteronderneming BICS bereikt. Het bedrijf geeft nog mee dat ze de voordelen van 5G standalone graag naar bedrijven brengen. Telecomprovider Orange startte al met de uitrol van zijn 5G standalone-netwerk. Dat netwerk moet onafhankelijk van oudere netwerktechnologieën zoals 4G opereren, waardoor alle voordelen van 5G-technologie bereikt kunnen worden.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home