BelgiumIX breidt uit naar Limburg met aansluiting Datacenter Hasselt

BelgiumIX sluit beide datacenters van Datacenter Hasselt aan op zijn netwerk. Het bedrijf vindt zo steeds meer aansluiting in Vlaanderen.

De provincie Limburg kan voortaan gebruik maken van de diensten van BelgiumIX. Het bedrijf connecteert namelijk met Datacenter Hasselt. Hiervoor gebruikt het de netwerkdiensten van Level27 voor verbindingen met Leuven en Antwerpen. Dat meldt BelgiumIX in een persbericht aan de redactie.

Opnieuw uitbreiding

Vlaanderen kan zo steeds meer gebruik maken van het interconnectieplatform van BelgiumIX, dat nu twaalf datacenters verbindt. Dat geeft voordelen voor de partijen die al aangesloten zijn, want zij kunnen door de uitbreiding straks ook met aangesloten Limburgse partijen supersnel verkeer uitwisselen.

Het aantal aangesloten partijen kan steeds groeien door uitbreiding in Vlaanderen. Vorig jaar breidde het bedrijf al uit naar Antwerpen. Van oorsprong was het bedrijf bij ons voornamelijk actief in Brussel, de aansluiting van Antwerpen en nu Hasselt maken de bredere marktambities voor BelgiumIX mogelijk. Het bedrijf concurreert met de diensten van BNIX van Belnet.

lees ook

BelgiumIX ontgroeit Brussel met aansluiting Datacenter United

Naast de uitbreiding ging het bedrijf ook een samenwerking met de Nederlandse NBIP aan. Hierdoor wordt DDoS-bescherming naar kleinere, lokale operatoren gebracht met de dienst ‘Nationale Wasstraat’.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home