Belgisch internetverkeer dipt 15 procent tijdens EK-matchen Rode Duivels

Wanneer de Rode Duivels op het EK spelen, stapt de Belg weg vanachter zijn pc. Cloudflare ziet een dip van vijftien procent in het Belgische internetverkeer tijdens matchen in de groepsfase. Enkel Turkije en Nederland zijn nog enthousiaster.

Tijdens matchen van het EK dipt het internetverkeer. Dat stelt Cloudflare vast. Het bedrijf, dat een groot deel van ’s werelds internetverkeer door zijn datacenters ziet passeren, vergeleek het internetverkeer tijdens matchen van de nationale elftallen van de deelnemers met de trafiek op hetzelfde tijdstip een week eerder. Een dip is te bespeuren in alle EU-landen, maar de Belgen lijken bij de enthousiastste traditionele kijkers te horen.

Minder surfen

Tijdens de match van de Rode Duivels tegen Slovakije dipte de trafiek in ons land met vijftien procent. Ook de Slovaken waren geïnteresseerd: Cloudflare registreerde daar een dip van veertien procent. De Turken en de Nederlanders zijn nog enthousiaster. Cloudflare registreerde een dip van zestien procent in Turkije tijdens de match tegen Georgië, en van achttien procent bij onze noorderburen tijdens de match tegen Polen.

Beeld: Cloudflare

Cloudflare verklaart die dalende trafiek door de aard van het evenement. Het EK wordt druk gevolgd, maar vaak nog via traditionele tv-infrastructuur. Hoewel streamen in België in opmars is, kijken de meeste mensen toch gewoon via koper of coax. De meerwaarde die applicaties proberen te bieden tijdens de EK-ervaring, heeft geen noemenswaardige impact op het internetverkeer.

lees ook

Belgische bedrijven verwachten toename van cyberaanvallen in 2024 

Slechts in een handvol landen zag Cloudflare de trafiek toenemen. In Polen (twaalf procent), Roemenië (zestien procent) en Albanië (25 procent) worden matchen vermoedelijk meer via het internet gevolgd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home